Redmi Note 10S Türkiye Fiyatı Nasıl? Alınır mı?

Redmi Note 10S Türkiye fiyatı açıklandı. Telefonun özellikleri neler? Fiyatına göre nasıl bir akıllı telefon?

Redmi Note 10S

Redmi Note 10S, yakın zamanda ülkemize giriş yapan akıllı telefonlardan biri oldu. Söz konusu akıllı telefon zaten tanıtıldığı andan itibaren ülkemizde de yer alacağını biliyorduk. Başarılı serinin iddialı akıllı telefonu için açıklanan Türkiye fiyatları da merak konusu

Biz de bu yazımızda hem akıllı telefonun fiyatı hem de açıklanan özelliklerinden kısaca söz edeceğiz. Nasıl bir akıllı telefondan söz ettiğimiz ve fiyat aralığının normal olup olmadığı konusunu değerlendireceğiz.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Pro Piliyle En İyiler Listesine Girdi

Redmi Note 10S Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Telefonun Türkiye fiyatından söze başlayalım. Yeni model aslında çok farklı bir fiyat aralığı ile karşımıza çıkmadı. Son dönemde gördüğümüz bir fiyat aralığının yine sunulduğunu söyleyebiliriz. Şu an telefonun satış fiyatı 3.649 TL olarak açıklandı. Son dönemde gelen Redmi modellerine ve POCO modellerine çok benzer olan bir fiyat aralığı olduğunu söylemek lazım.

Telefonun bu fiyata tercih edilip edilmeyeceği konusu ise en iyi şekilde özelliklerle açıklanır. Öyle ki telefonda dikkat çekici özelliklerimiz var. İşlemci kısmında son dönem POCO modellerinde de gördüğümüz MediaTek Helio G95 işlemcisi kullanılmış durumda.

Başarılı sayabileceğimiz işlemci oyun telefonlarında da yer almıştı. Bu işlemcinin yanında ise RAM miktarı minimum 6 GB, maksimum seçenekte ise 8 GB olarak karşımıza çıkıyor. Depolama alanı ise 64 GB ile 128 GB arasında değişiklik göstermekte.

Ekran kısmında ise telefonda 6.43 inçlik bir AMOLED ekran var. Burada da AMOLED ekran kullanılması önemli bir gelişme olarak gösterilebilir. Telefonun tercih edilebilirliği konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi.

5000 mAh değerinde bataryası ve 33W değerinde hızlı şarj özelliğine ek olarak Redmi Note 10S, 64 MP değerinde ana kamera, 8 MP değerinde ikinci kamera ve 2 MP + 2 MP diğer kameralarıyla beraber geliyor.

Serinin bu özellikleri düşünüldüğü zaman ve diğer modellerle de karşılaştırma yapıldığı zaman, alınacak bir akıllı telefon olduğunu söyleyebiliriz. Özellikler kötü değil. Fiyat keşke daha düşük olsa ama öyle değil. 🙂