Redmi Note 10 Japan Edition Tanıtıldı! İşlemci Değişti

Redmi Note 10 Japan Edition için beklenen tanıtım yapıldı. Telefon bazı özel farklar ile beraber geldi.

Redmi Note 10 Japan Edition

Redmi Note 10 serisini bir şekilde genişletme çalışmaları devam ediyor. 5G destekli olan yeni modellerin tanıtılmasının hemen ardından hiç beklenmeyen bir model daha ortaya çıktı. Redmi Note 10 Japan Edition olarak duyurusu yapılan yeni model, sanılanın aksine önemli bir değişikliği de beraberinde taşıyor.

Yeni telefonun özelliklerine ve telefonun farklarına geçmeden önce bir detaydan da söz edelim. O detaya göre söz konusu akıllı telefon sadece Japonya’da sunulacak. Adının da zaten buradan geldiğini söylemek lazım. Ama dediğimiz gibi modelde değişiklikler de yok değil.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Bu Modellere VRS Desteğini Açıkladı  

Redmi Note 10 Japan Edition Özellikleri ve Tasarım Detayları

Telefonun tasarımında bir değişim söz konusu değil. Redmi Note 10 5G modeline ait olan tasarım aynen devam ediyor ve telefon bu model üzerinden yükseliyor. Özelliklere gelecek olursak dediğimiz gibi değişim söz konusu.

6.5 inçlik 90 Hz LCD ekran ile gelen akıllı telefonun işlemcisi artık MediaTek değil. Redmi Note 10 Japan Edition modelinde kullanılan işlemci Snapdragon 480 5G olarak açıklandı. İşlemci daha mı iyi oldu daha mı kötü oldu tartışılır ama RAM kısmında çok değişim yok.

4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı seçenekleri olduğunu da eklemiş olalım. Bunun yanında kamera kısmında ise yine 3’lü arka kamera gelmekte. 48 MP değerinde ana arka kamera yanında 2 MP değerinde ikinci ve üçüncü kamera olduğunu da eklemiş olalım.

Bir diğer değişim ise pil kapasitesi konusunda. Telefonun pili 5000 mAh değil de 4800 mAh olarak değişti. Muhtemelen işlemci değişikliği buna neden olan kısım oldu. IP68 sertifikalı Redmi Note 10 Japan Edition modelinin fiyatı ise herhangi bir duyuru yapılmadı.