Redmi 8A için MIUI 12.5 Güncellemesi Tamamlanıyor

Redmi 8A akıllı telefon modeli Avrupa için de MIUI 12.5 güncellemesini aldı. Akıllı telefon böylece güncellemelerini tamamlamış oldu.

Redmi 8A

Redmi 8 ve Redmi 8A akıllı telefon modellerindeki MIUI 12.5 güncellemeleri için çalışma başlatılmıştı. İki telefonun güncellemesi de Çin üzerinden yayınlanmıştı. Çin sürüm güncellemesi yayınlanırken, global ve Avrupa sürümler için beklenti dönemi başlamıştı.

Çin sürümünün yayınlanmasının ardından Redmi 8 akıllı telefon modeli için beklenen global ve Avrupa sürüm müjdesi de yakın bir zaman önce geldi. Telefonun güncellemesi böylece Çin dışında da yayınlanmıştı. Redmi 8’in ardından bu kez ise Redmi 8A akıllı telefon modeli için bir haber geldi. Bu sefer söz konusu güncelleme 8A modelinin Avrupa sürümü için geldi.

Redmi 8A, MIUI 12.5 Güncellemesini Aldı

Çin için yayınlanan güncelleme sonrasında bu sürümle beraber 8A modeli için de güncelleme tamamlanmış oldu. Avrupa sürümü için gelen güncelleme ile akıllı telefonda seri değişikliği olduğunu da söylemek lazım.

Sürüm numarası artık V12.5.1.0.QCPEUXM olarak gözüküyor. Güncelleme ile beraber telefonun serisinin bu şekilde değişmesi zaten beklenen bir durumdu. Onun dışında güncelleme boyutu için de bir açıklama var.

Güncelleme boyutu 630 MB seviyesinde. OTA üzerinden yayınlanan güncellemenin boyutunun genel olarak düşük olduğu da söylemek lazım. MIUI 12.5 güncellemesini 2.4 GB dosya boyutu ile alan akıllı telefon modelleri de oldu.

Böyle bakıldığı zaman söz konusu akıllı telefon güncellemesi çok yüksek boyutlu değil. Avrupa sürümü de dağıtıma çıktığına göre artık söz konusu akıllı telefon için de MIUI 12.5’in tamamlandığını söyleyebiliriz.

Zaten her zaman söylediğimiz gibi artık çok akıllı telefon kalmadı. Birkaç akıllı telefon sonrasında dağıtım tamamlanacak ve her modele ulaşmış olacak. Hem Çin sürümü hem de global sürümler için geçerli.