Redmi 8 için MIUI Güncellemesi Geldi

Redmi 8 için MIUI 12.5 güncellemesi geldi. Yeni güncelleme ile beraber akıllı telefonun sürümü yenilendi ve sürüm numarası değişti.

MIUI 12.5

Eski diyemeyiz ama eskimeye başlayan Redmi 8 akıllı telefonları, hala güncelleme almaya devam ediyor. Bundan yaklaşık olarak 1 ay kadar öncesinde cihazın yeni seri MIUI 12.5 güncellemesi almaya başladığını söylemiştik.

Burada iyi haberler vermiş olsak bile, kötü bir haberimiz de vardı ve o da cihazın güncellemesinin sadece Çin için geçerli olması olmuştu. Çin için yayınlanan güncellemeler, çoğu zaman global ve Avrupa sürümleri için de yayınlanıyor. Yine öyle bir durum oldu ve güncellemeler sonunda geldi.

Bunu da Okuyun: MIUI Sürümündeki Harfler ve Sayılar Ne Anlama Geliyor?

Redmi 8 için MIUI 12.5 Güncellemesi Yayında

Çin için yayınlanan güncellemenin ardından bu kez global sürüm için MIUI 12.5 güncellemesi yayınlandı. Global sürüm için yayınlanan güncellemenin boyutunun da Çin sürümüne göre çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Öyle ki bu sürüm için gelen güncelleme boyutu 2.2 GB seviyesinde.

Demek oluyor ki kurtarma modu biçiminde bir güncelleme gelmiş durumda. 2.2 GB seviyesine olan bu güncellemeyi yüklediğiniz zaman cihazın sürüm numarası ise V12.5.1.0.QCNMIXM olarak değişiyor. Bu sürüm numarasını gördüğünüz zaman, cihaz MIUI 12.5 son serisine yükseltilmiş demek olacak.

Güncellemenin dağıtımı için ise yine bir süre beklemek gerekiyor. Çin sürümü yayınlandığı zamandan bu yana 1 ay – 3 haftaya yakın bir süre geçti. Yine global versiyonun dağıtımı da 1 ile 4 hafta arasında tamamlanacaktır.

Güncellemenin ülkemiz cihazlarına da ulaşması adına bir süre beklemek lazım. Yeni bir sürüm değişikliği olacak mı onu bilemiyoruz ama Redmi 8 için bu son MIUI sürüm değişikliği de olabilir. Bunlar şimdilik kesin değil. Güncellemeler konusunda yeni bilgiler geldiği gibi aktarmaya devam edeceğiz.