RAM Genişletme Desteği Olacağı Söylenen Yeni Cihazlar Ortaya Çıktı

Xiaomi RAM genişletme özelliğini bu modellere de sunabilir. Yeni birkaç telefon ortaya çıktı.

RAM Genisletme 2

MIUI güncellemesi sonrasında Xiaomi akıllı telefonlarına RAM genişletme özelliği adı verilen bir özelliğin ekleneceği söyleniyordu. Hatta bu özellik için ilk olarak Redmi Note 10 Pro 5G modelinde uyum sunulduğu belirtildi. Çin versiyonunda bazı cihazlar için bu özelliğin yayınlandığı da söylenmişti.

RAM genişletme konusunda en çok merak uyandıran ise hangi akıllı telefonların söz konusu özelliği destekleyeceği olmuştu. Her modelde söz konusu özellik olmayacak deniyor. Yakın zamanda bu özelliği destekleyeceği söylenen bazı cihazlar için de model isimleri ortaya çıkmıştı. Şimdi bu modellere yenileri eklendi deniyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Pad 5 Tam 8 Hoparlöre Sahip Olacak

RAM Genişletme Desteği Hangi Serilerde Olacak?

Kacskrz tarafından yapılan yeni paylaşımlara göre son MIUI beta sürümünün içerisinde bu özelliği destekleyecek yeni cihazlar gözüktü. Telefonun RAM miktarının 1 GB, 2 GB hatta 3 GB seviyesine kadar artmasını sağlayabilecek olan özellik, Redmi Note 8, Redmi Note 9T ve Redmi 9T modellerinde de olacak deniyor.

Son paylaşıma göre yeni iddialar bu yönde. Fakat bu iddiaların hangisi gerçek bunu bilmek adına Xiaomi’nin yeni özelliği yayınlamasını beklemek gerekecek. Muhtemelen RAM genişletme özelliği global sürüm için de hemen gelmeyecek.

Bu özelliğin gelmesi için global sürümde MIUI 13 güncellemesinin yayınlanmasını beklemek gerekebilir. Şimdilik güncellemenin ne zaman yayınlanacağı noktası da net değil. İlk beklentilerde Ağustos ayı gösteriliyordu ama bu gerçek olmadı. Ağustos ayında güncellemenin gelmeyeceği Xiaomi CEO’su tarafından açıklandı.

Güncellemenin tanıtımı için yıl sonu işaret edildi. Yıl sonunda tanıtılması durumunda ne zaman telefonlara sunulmaya başlayacağı da yine net olmayan kısımlardan. RAM genişletme özelliği özelinde bakacak olursak, güncelleme sonrasında daha çok sayıda cihaza ulaşabilir gibi gözüküyor.