POCO Modelleri için RAM Genişletme Müjdesi

POCO modelleri arasında hangi telefonlar RAM genişletme desteğine sahip olacak? İşte bu konuda da yeni bilgiler gelmeye başladı. Görülen ilk cihazlar hangileri?

POCO

Xiaomi bir adım attı ve telefonlarında RAM genişletme adı verilen bir özelliği ortaya çıkardı. Markanın böyle bir şey yapacağını duyduğumuz andan itibaren en çok merak ettiğimiz şey, hangi akıllı telefonların bu özelliği alacağı. Zaman zaman özelliği alacağı söylenen akıllı telefonlar için paylaşımlar yapıyoruz. Bu sefer özelliği destekleyeceği söylenen modeller ise doğrudan Xiaomi değil de POCO tarafından geliyor.

Daha dün Mi 10 Lite modeli için RAM genişleme özelliğinin kullanılacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi de bu özelliği destekleyeceği söylenen POCO modellerine bakalım.

Bunu da Okuyun: RAM Genişletme Desteği Olacağı Söylenen Yeni Cihazlar Ortaya Çıktı

Hangi POCO Modelleri RAM Genişletme Desteği Alacak?

Yine beta testlerinde yapılan çalışmalara göre şu an için 3 modelin RAM genişletme desteğine sahip olacağı görülüyor.

Baktığımız zaman özelliği destekleyecek telefonlar POCO F3, F2 Pro ve X3 GT olacak deniyor. Henüz resmi bir doğrulama olmadığı için bu cihazlar kesin olarak güncelleme alacak ve RAM genişletme özelliğini destekleyecek demek yanlış olur.

Bir yandan beta testlerini incelemeye devam eden geliştiriciler var. Bilgileri veren bu geliştiriciler oluyor. Zaten diğer taraftan da RAM genişleme özelliğinin POCO cihazlara da kesinlikle gelmesi bekleniyordu. Şimdilik ortaya çıkan modeller bu 3 modelle sınırlı ama yeni beta testlerinde yeni gelişmeler de yaşanabilir.

RAM genişletme özelliğinin şu an için hangi sürümde yayınlanacağı bile bilinmiyor. MIUI 12.5 serisinin genişletilmiş olan versiyonunda mı yoksa direkt olarak MIUI 13 sürümüyle mi gelecek bu da net değil. Beta testlerinin Çin sürümlerinde yapıldığı biliniyor.

Bu da hem MIUI 12.5 genişletilmiş sürümünde güncellemenin gelebileceğini hem de MIUI 13 sürümünde özelliğin gelebileceğini işaret ediyor. Özellikle global sürüm için şu an belirsizliklerin devam ettiği çok net.

Exit mobile version