MIUI 13 için Kötü Haberler Geldi

MIUI 13 sürümü için süre konusunda yeni bir detay ortaya çıktı. Sürüm beklenenden çok daha geç gelebilir.

MIUI 13

MIUI 13 sürümü için beklentiler iyice yükseldi. Öyle ki yeni arayüz için kısa süre önce bazı çıkış tarihi iddiaları gündeme gelmişti. Ortaya atılan tüm çıkış tarihi iddialarının ortak noktası ise sürümün Ağustos ayında geleceğiydi.

İddialara göre yeni sürüm Ağustos ayı özel etkinliği kapsamında duyurulacaktı ve yenilikleri de ortaya çıkacaktı. Bazı geliştiricilerden de bu yönde paylaşımlar gelmeye başladı. Ardı ardına yapılan paylaşımlardan sonra ise durumun farklı olduğu ortaya çıktı. Bu kez Xiaomi Grubu Halkla İlişkiler Departmanı direktörü Wang Hua konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Bu Modellere VRS Desteğini Açıkladı  

MIUI 13 Yıl İçerisinde Gelecek

Yetkilinin söylediğine göre yeni güncelleme yıl içinde bir zamanda gelecek. Yani yeni sürüm Ağustos ayında gelecek diye bir durum söz konusu değil. Hatta Ağustos ayında gelecek olsaydı muhtemelen yıl içerisinde gelecek denmezdi. Kullanıcı deneyimini iyileştirme konusunda çok değişikle geleceği söylenen yeni arayüz için böylece beklentiler değişmiş oldu.

Arayüz yakın bir zamanda gelmeyecek bunu anlamış olduk. En azından yapılan açıklamalardan gördüğümüz izlenim bu şekilde. Görünen o ki MIUI 13 sürümü için bir süre daha gözlerimiz yollarda bekleyeceğiz. Zaten daha MIUI 12.5 sürümü için de dağıtım tam olarak sonuçlanmadı. Hala güncelleme almasını beklediğimiz cihazlar var.

Güncelleme almasını beklediğimiz cihazların da güncellemelerinin tamamlanması sonrasında bu durumu yeniden değerlendirelim. Markanın resmi açıklamalarını ya da marka yetkililerinin verdikleri işaretleri takip etmek gerekiyor gibi gözüküyor. Çünkü bağımsız geliştiricilerden gelen bilgiler çoğu zaman farklı sonuçlar verebiliyor.

Beta sürümlerinde yer alan bilgiler her zaman doğru demek değil gibi gözüküyor. Yeni sürüm için gelişmeleri şimdilik takip etmeye devam edeceğiz diyelim ve yeni açıklamalar bekleyelim.