MIUI 12.5 Widget Sistemiyle iOS’a Taş Çıkarmaya Geliyor

MIUI 12.5 widget güncellemesiyle dikkat çekecek. Widget tasarımları nasıl değişecek? Bundan sonraki durum ne?

MIUI 12.5

MIUI 12.5 gelişmiş sürümü yakın zamanda duyuruldu. Gelişmiş sürüm güzel özellikleri getirdi. Sürpriz olmayan iyileştirmeler ve sistem düzenlemelerini de gördük. Peşi sıra gelen iyileştirmeler karşımıza çıktı. Tüm bu iyileştirmeler artık yetecek ve MIUI 13 sürümüne odaklanacağız derken yine sürprizler ortaya çıkmaya başladı. Bu sefer de yeni sürüme gelecek olan widget sistemi ortaya çıktı.

Söz konusu sistem çok ses getirecek gibi duruyor çünkü bu sistemde iOS işletim sisteminin widget düzenine benzer bir düzen geleceğini görüyoruz. Yeni widget sisteminin bazı noktalarda iOS işletim sisteminden bile daha iyi olduğu gözüküyor.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Enhanced için Dağıtım Başladı! Güncellemeyi Alan İlk Modeller

MIUI 12.5 Widget Sistemi Nasıl Değişecek?

Güncelleme sonrasında yeni widget boyutları ve düzenleri gelecek. Zaten tasarımlar konusunda bir fark söz konusu olacak. Bunun yanında ek düzenlemeler de gelecek. Tüm bu düzenlemeleri bir başlık altında toplamak istesek;

Tüm bunlar yeni MIUI 12.5 sürümüyle beraber kullanıma alınacak gibi duruyor. Telefonların arayüz kısmında çok daha şık olması ve çok daha ilgi çekmesi söz konusu olacak. iOS 14 işletim sisteminde karşımıza çıkan widget desteğine benzer olan yeni widgetlar kesinlikle artı kazandıracağını düşünüyoruz.

Sonrasında bu widget sistemi için artılar ve yenilikler gelmeye devam edecektir. MIUI 13 ile beraber sistem bir tık daha öne çıkarılacak diyebiliriz. Artık bundan sonra yapılacak olan değişikliklerde Xiaomi, Apple ile yarışacak onu da anlamış olduk.