MIUI 12.5 Enhanced Nedir? Özellikleri Neler?

MIUI 12.5 Enhanced sürümü için yenilikler ortaya çıktı. Yeni sürümde neler sunuluyor? Artılar neler?

MIUI 12.5 Enhanced

Xiaomi’nin 2 gün önce düzenlediği etkinlikte MIUI arayüzü konusunda beklenen adım atılmadı. MIUI 13 sürümü tanıtılmadı. Ama Xiaomi MIUI serisini boş geçmedi. Arayüz için yeni bir sürüm yayınlandı. MIUI 12.5 Enhanced sürümü olarak yayınlanan yeni sürüm, bazı yenilikleri de beraberinde getirdi.

Bu yenilikler MIUI 13 serisi gelene kadar akıllı telefon kullanıcılarına yeterli gelecektir çünkü zaten MIUI 12.5 sürümü de hemen hemen yeni yayınlandı. Peki söz konusu sürümde, nasıl özellikler var? Xiaomi neden böyle bir sürüm yayınladı?

Bunu da Okuyun: Xiaomi CyberDog Akıllı Robot Köpek Özellikleri Neler?

MIUI 12.5 Enhanced Özellikleri Neler?

Xiaomi, yeni sürümü kararlı bir versiyon olarak gösteriyor. Tüm hataların giderildiği ve çok daha yüksek performans alındığı bir sürüm olarak gözükmekte. Zaten hataların giderileceği bir güncelleme üzerinde çalışıldığı ve bunun için bir ekip kurulduğu da söylenmişti.

Kurulan ekip, işini iyi yapmış gibi gözüküyor çünkü güncellemeye gelen yeni özellikler tam olarak hatasız bir seri geldiğini göstermekte. Peki ne özellikler var?

Atomik Hafıza Özelliği: Telefondaki RAM durumuna ilişkin gelen yeni bir özellik. Amaç daha az RAM tüketimi ve daha yüksek performans. Özellik, kullanılmayan uygulamaların ve hizmetlerin durdurulmasını sağlayarak ekstra olarak bir RAM alanı açıyor. Aynı zamanda anlık olarak kullanılan uygulamalar için de RAM sıkıştırması yapılıyor. Bu şekilde daha az RAM kullanılıyor ve performans artıyor. Testlere göre bu özellik sayesinde %50-60 arasında bir performans artışı yaşanacak.

Sıvı Depolama – Parçalı Depolama: Çok ilginç gelen özelliklerden biri daha. MIUI 12.5 Enhanced ile gelecek olan bu özellik sayesinde, telefondaki kullanımda olmayan dosyalar için bir parçalama yapılacak. Dosyalar bir bütün olarak değil de parçalı olarak saklanacak. Ne zaman dosyayı kullanmak isterseniz o zaman dosyalar birleştirilecek ve sorunsuz olarak görüntülenecek. Bu özellik yine performansa etki ettiği gibi aynı zamanda telefondaki okuma ve yazma hızlarının uzun süre yüksek seviyede korunmasını sağlıyor.

Akıllı Denge: Telefonunuzu sürekli kontrol edecek olan özellik, donanımların sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Donanımlar sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa ve hizmetler sorunsuz ise bunu görebiliyorsunuz. Hata varsa yine bunu da görebiliyorsunuz.

Odak Hesabı: MIUI 12.5 Enhanced ile gelen son yenilik ise odak hesaplama özelliği. Bu özellik telefonunuzu tanıyan bir özellik. Hangi uygulama ne zaman kullanılıyor bir haritalama çıkarılıyor. Bu haritalamaya göre, uygulamalar kullanılmadıkları durumda kapatılıyor. Böylece %15 seviyesinde bir performans artışı bekleniyor.

Kullanım ömrünü arttıracak, pil kullanımını azaltacak ve performansı arttıracak olan düzenlemeler böyle. Bu düzenlemeler MIUI 12.5 Enhanced serisinde ne kadar başarılı sonuçlar gösterecek göreceğiz.