MIUI 12.5 Enhanced Edition Global Sürüm Açıklandı

MIUI 12.5 Enhanced Edition global sürüm için detaylar gelmeye başladı. Güncelleme ilk olarak hangi cihazlara gelecek?

MIUI 12.5 Enhanced Edition

Xitekno olarak MIUI 12.5 Enhanced Edition Çin dışına çıkar mı çıkmaz mı konusunda bazı yorumlarımız vardı. Çin lansmanı yapıldığı zaman da bu sürümün global olarak gelmesinin planlandığını söylemiştik.

Global sürüm için herkes Eylül’ü beklerken sürpriz bir gelişme yaşandı ve global sürüm için de detaylar ortaya çıktı. Global sürüm güncellemesi hangi cihazlara gelecek ve global sürüm ne zaman gelecek gibi soruların cevapları da ortaya çıkmış oldu. Xitekno olarak bizim beklentilerimizi de karşılayan modellerin öne çıktığını görüyoruz.

MIUI 12.5 Enhanced Edition Global Güncellemesi İlk Hangi Cihazlara Ulaşacak?

Global sürüm güncellemesinin 2021 yılının 4.çeyreğinde dağıtıma çıkacağı açıklandı. 2021 yılının 4.çeyreği itibariyle güncellemeler başlayacak ama yine ilk etapta çok fazla sayıda akıllı telefonda bu sürümü görmeyeceğiz.

Bu sürümü göreceğimiz telefon modelleri, her zaman söylediğimiz gibi amiral gemisi modeller olacak. Xitekno takipçileri amiral gemisi dediğimiz zaman hangi modellerden söz ettiğimizi artık biliyor. Bu modeller genelde Mi modelleri oluyor. Globalde amiral dediğimiz zaman Mi daha çok önde. 4.çeyrekte güncelleme alacağı söylenen cihazlarda bu bağlamda şöyle;

Bu modeller için 4.çeyrek içinde global olarak güncellemeleri göreceğiz. Bundan sonraki dönemde ise MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesini daha hangi akıllı telefonlar alır işte orada çok net olamıyoruz.

Böyle bir sıralama olacak gibi duruyor. Amiral gemisi akıllı telefonlar arkasından orta segment modeller. En son birkaç seçilmiş giriş modeli gibi güncellemenin dağıtımı devam edebilir. Onlar için artık yeni açıklamaları bekleyeceğiz. Güncellemenin yeni özelliklerinin neler olduğu konusunda ise çok bir soru işareti yok. Aynı özellikler üzerinden ilerleniyor.