CEO Açıkladı! MIUI 13 Ne Zaman Geliyor?

MIUI 13 için yeni bir açıklama geldi. Sürümün ne zaman çıkış yapacağı da belli oldu. İşte yapılan açıklama.

MIUI 13

MIUI 13 en çok beklediğimiz arayüz sürümlerinden biri oldu. Çok iddialı bir arayüz olarak gelmesini beklediğimiz yeni serinin ne zaman çıkış yapacağı konusunda ise tartışmalar devam ediyor. En son arayüzün Ağustos ayında çıkacağı söylenmişti. Fakat sonrasında durum değişti. Beklentiler bir kez daha değişti çünkü markanın sözcüsü yıl içerisinde yeni sürümü sunacakları konusunda bir ifade paylaştı. Bunun üzerine tartışmalar yeniden alevlendi. İşte tartışmalara son noktayı koyacak açıklama ise Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından geldi.

Ünlü yönetici yaptığı toplantıda yeni sürümün ne zaman çıkacağını resmi olarak açıklamış oldu. Fakat açıklanan tarih çok memnun etmeyecek gibi duruyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Bu Modellere VRS Desteğini Açıkladı  

MIUI 13 Ne Zaman Geliyor?

Yeni sürüm için yapılan açıklamaya göre bu sürüm Ağustos ayında gelmeyecek. Yeni arayüzün çıkışı yıl sonunu bulacak. Yıl sonunda arayüz değişecek ve seri için duyuru gerçekleştirilecek.

2021 yılı bitmeden sürüm gelecek deniyor ama yine net tarih yok. Sadece yıl sonuna doğru bir çıkış olacağını biliyoruz. Aralık ayında mı Kasım ayında mı bilemiyoruz. Bunun için de açıklamalar gelecektir ve zaman içerisinde durum daha da şekillenecektir.

MIUI 13 için geri sayım başladı diyemeyeceğiz çünkü bu açıklamalarla görmüş olduk ki daha uzun bir zaman var. Aylar içerisinde yeni sürüme ilişkin daha fazla bilgiler gelecektir. Serinin global versiyonunu düşünecek olursak dağıtımların ise 2022 yılına kalmasını bekleyebiliriz.

Artık ne zaman tamamlanır ya da ilk hangi akıllı telefonlar için güncellemeler gelir gibi detayları da şu an paylaşmak çok mümkün değil. Yeni MIUI sürümü için geliştirmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Şimdilik MIUI 12.5 serisi ile idare etmeye devam diyelim.