Xiaomi’den Çalışanlarına Büyük Hediye

Xiaomi çalışanlarına hisse senetleri dağıttı. İşte dağıtılan ikramiyenin miktarı ve verilen ödüller.

Xiaomi

Global firmalar, genelde çalışanlarının haklarını korumaya çalışıyor. Sonuçta rekabeti yüksek bir piyasa var ve rakiplere karşı değerli çalışanların da elde tutulması gerekiyor. Bu noktada birçok firmanın zaman zaman çalışanları için aldıkları örnek kararlara şahit oluyoruz. Son örnek ise Xiaomi cephesinden geldi. 2020 ve 2021 yılının yükselen yıldızlarından biri olan Xiaomi, bir yandan hızlı bir şekilde büyümeye devam ederken bir yandan da çalışanlarına jest yapmayı ihmal etmiyor gibi gözüküyor.

En son açıklama göre firma çalışanlarına 240 milyon dolar değerinde hisse dağıttı. Bir şekil ikramiye olarak dağıtılan ödüller, seçilmiş olan kişilere verildi.

Bunu da Okuyun: Android 12 Alacak Xiaomi Modelleri için Yeni Liste Geldi

Xiaomi, Çalışanlarına İkramiye Hisse Dağıttı

Elde edilen bilgilere göre toplamda 3.904 çalışana hisse verildiği öğrenildi. Bu çalışanlar içerisinde tabii ki şirket için kilit rol oynayan isimler başı çekti. Özellikle genç mühendisleri teşvik programı kapsamında şirket bünyesine giren genç mühendislere, 77.2 bin dolar olacak şekilde hisse senetleri dağıtıldı. Kişi başı alınan ikramiyenin miktarı 77.2 bin dolar oldu.

Bunun dışında uzun süredir firmadan olan ve seçkin olan çalışanlara da hisseler verildi. Çalışanlara verilen ortalama hisselerin değeri ise 60 bin dolar. Yani her çalışan 60 bin dolar değerinde ikramiye almış olacak. Genç mühendisler için de zaten durumu paylaşmıştık.

Çalışanlarını da sevindiren firmanın benzeri çalışmaları daha öncesinde de yaptığını biliyoruz. Yani bu Xiaomi için bir ilk değil. Bir son da değil. Muhtemelen benzeri teşvikler gelmeye devam edecek. Yüksek miktarda ödüller vererek firma çalışanlarının da gönlünü kazanmaya çalışıyor gibi gözüküyor.

Bundan sonraki dönemde de başarı geldikçe yüksek ikramiyelerin dağıtılmaya devam edeceğine eminiz. Bakalım benzeri haberleri ne zaman göreceğiz.