Xiaomi Telefonlarında SAR Değeri Ölçümlerini Nasıl Yapıyor?

Xiaomi telefonlarında SAR değerini nasıl ölçüyor bu konuda yeni bir paylaşım yaptı. İşte paylaşım ve telefonların SAR değerleri için detaylar.

Xiaomi telefonlarında SAR değerini nasıl ölçüyor

Akıllı telefonları tercih ederken dikkatle incelenen bazı kısımlar var. Genelde tasarım ve teknik özellikleri çok dikkatli bir şekilde inceliyoruz ama bir telefonun SAR değerinin ne olduğuna çok fazla dikkat etmiyoruz. Fakat telefonların insan sağlığına verdiği zararı düşünecek olursak, SAR değerlerine de mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. İşte Xiaomi bu konuda meraklı olan kullanıcılar için güzel bir paylaşımda bulundu. Xiaomi telefonlarında SAR değerini nasıl ölçüyor bunun bilgisini paylaştı.

Firma daha öncesinde de pil testlerinin nasıl yapıldığını gösteren paylaşımlarda bulunmuştu. Pillerin güvenliğinden nasıl emin olunduğu konusunda da yapılan testler, ne kadar ince bir çalışma yapıldığını ortaya çıkarmıştı. Aynı incelikte bir çalışma da akıllı telefonların SAR değerleri için yapılıyor gibi gözüküyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite 5G Kamera Puanları Açıklandı!

Xiaomi Telefonların SAR Değerini Nasıl Ölçüyor?

Firma bu konuda yasal sınırların altında kalmak adına her türlü testi yapıyor gibi gözüküyor. Paylaşıma baktığımız zaman özel hazırlanmış olan küvetleri görüyoruz. İnsan vücut yoğunluğunu taklit eden bir jel ile doldurulmuş bir küvet içerisinde yapılan testlerde, birebir sonuçların elde edildiği görülüyor.

İsviçreli bir firmanın üretmiş olduğu CSAR 3D sistemler üzerinden yapıldığı görülen ölçümlerde, istenen yasal sınırların altında kalındığı da net olarak gözüküyor. Zaten videonun sonunda bu konuda da detaylara yer veriliyor.

SAR değerlerinin belirtilen yasal sınırların altında olması önemli. Bu demek oluyor ki Xiaomi akıllı telefonlar bu konuda güvenli olan akıllı telefonlar. Söz konusu akıllı telefonların SAR değerleri modelden modele göre elbette değişiklik gösterecektir ama tüm modellerde yasal sınırların altında olunduğunu bilmek yeterli olacaktır. Sonuçta bizim aradığımız telefonların güvenli olması. Belirlenen sınır değerlerin üzerine çıkmaması.