Xiaomi Telefondan Kulaklığın Bass Sesini Arttırma – Programsız

Her hangi bir program kullanmadan Xiaomi telefondan kulaklığın bass sesini arttırma işlemi nasıl yapılır? Hangi menüler kullanılır?

Xiaomi Telefondan Kulaklığın Bass

Her akıllı telefonda olduğu gibi Xiaomi akıllı telefonlarda da hem kablolu hem de kablosuz kulaklıklar kullanılabiliyor. Tabii ki ses kalitesinin nasıl olacağı, seçeceğiniz kulaklık ile doğrudan alakalı bir durum. JBL’in üst kalite bir kulaklık modelini alırsınız sonuçlar farklı olur. Daha ucuz bir standart kulaklık alırsınız sonuçlar farklı olur. Hangi kulaklığı seçerseniz seçin, tatmin edici bir bass değeri görmek istersiniz. Tabii ki bu kısım da yine temel olarak kulaklığın kalitesi ve sürücüleriyle ilgilidir ama Xiaomi telefonlarda bu konuda bazı avantajlar var. Xiaomi telefondan kulaklığın bass sesini arttırma yapabilirsiniz.

MIUI ayarları sayesinde yapacağınız bu özelleştirmeler, tabii ki harikalar yaratmayacaktır. Bir Airdots 2 modelini tutup AirPods Pro seviyesine getiremeyeceksiniz. Ama burada yapacağınız ayarlar ile beraber bir nevi Ekolayzır düzenlemeleri ile bass değerlerini yükseltebileceksiniz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda Bir Şarkıyı Zil Sesi Yapma ve Ayarlar

Xiaomi Telefondan Kulaklığın Bass Sesini Arttırma Nasıl Yapılır?

Bunu yapmak için ek olarak sunulan birçok uygulama var. Ama dediğimiz gibi Xiaomi telefonlarda ek bir uygulamaya ihtiyacınız yok. Burada ihtiyacınız olan doğru ayarları yapmak. Nasıl yapacağınıza geçmek istiyorum.

Öncelikle kablolu ya da kablosuz hangi kulaklık modelini kullanıyorsanız, bu kulaklık modelini telefonunuza bağlayın. Tüm işlemleri bundan sonra göreceksiniz. Sonrasında yapacaklarınız alt kısımda.

Xiaomi telefondan kulaklığın bass sesini arttırma ayarları için bir ekolayzır menüsü açılacak. Burada 65 Hz ile 14 KHz arasında değişen değerleri gösteren ayar çubukları olacak. Üst kısımda bazı müzik türlerine göre otomatik ayarlar var.

Ama eğer bass değerini arttıracaksanız keyfinize göre ilk kısımda yer alan çubukları yükseltmeniz gerekiyor. Küçük yükseltmelerle size en uygun gelen ses ayarını bulabilirsiniz. Dediğimiz gibi harikalar beklemeyin. Biz burada ekolayzır düzenlemesi yapıyoruz gibi düşünün.