Xiaomi Mi 9 Lite Sonunda İstediği Güncellemeye Kavuştu

Xiaomi Mi 9 Lite akıllı telefonları için MIUI sürümü değişti. Yeni MIUI sürümünde güncelleme boyutu ne kadar?

Xiaomi Mi 9 Lite

Xiaomi, Android güncellemeleriyle telefonlarını çok daha zengin hale getiriyor ve Android 11 artık akıllı telefonlar için vazgeçilmez işletim sistemlerinden biri oldu. Ama sadece Android 11 işletim sistemi bize yetmiyor. Bunun yanında artık MIUI güncellemelerinin de gelmesini bekliyoruz. Xiaomi Mi 9 Lite sahiplerini bu konuda sevindirecek olan bir gelişme yaşandı.

Söz konusu akıllı telefon modelleri için MIUI 12.5 güncellemesi yayınlandı. Telefonlar sonunda en son sistem güncellemesiyle güncellenmiş oldu.

Bunu da Okuyun: POCO F3 GT Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Xiaomi Mi 9 Lite için MIUI 12.5 Geldi

MIUI Global ROM üzerinden MIUI 12.5 sürümü Xiaomi Mi 9 Lite akıllı telefonlarına da ulaşmış oldu. Şimdilik Global ROM yayınlandı ama Avrupa sürümünün de yakın zamanda duyurulması bekleniyor. Güncellemenin boyutuna gelince, bu seri için yayınlanan güncelleme 2.5 GB boyutunda bir güncelleme oldu.

2.5 GB boyutunda güncelleme kurtarma bölümüyle beraber geliyor. Güncellemeyi yaptıktan sonra akıllı telefonun sürüm numarası ise V12.5.2.0.RFCMIXM olarak değişiyor. Bu sürüm numarasıyla beraber son seri güncelleme akıllı telefonlara ulaşıyor ama Avrupa sürümü için bir değişiklik söz konusu olabilir.

Bunların dışında akıllı telefonun tüm serisi için yani dünya geneli için güncellemeyi alması ise bir hayli zaman alacak gibi duruyor. Güncellemenin tamamlanması birkaç ayı bulabilir. Ülkemizdeki cihazlar için MIUI 12.5 sürümü ne zaman gelecek diye soracak olursanız inanın net bir cevap veremiyoruz.

Ama dediğimiz gibi birkaç ay içerisinde güncelleme cihazlara tamamen ulaşmış olacak. Muhtemelen ülkemizde de kullanılan cihazlar için birkaç aya kadar güncellemeyi göreceğiz. Yeni güncellemeler geldiği zaman ya da güncelleme konusunda önemli bir gelişme yaşandığı zaman yine paylaşacağız.