Xiaomi Mi 8’de Windows 11 Keyfi!

Xiaomi Mi 8 akıllı telefonuna Windows 11 işletim sistemi yüklendi. Telefon Windows 11 işletim sisteminde nasıl bir deneyim gösteriyor?

Xiaomi Mi 8 Windows 11

Tüm Xiaomi akıllı telefon modelleri içerisinde Mi 8’in ayrı bir yeri olduğunu söylemek lazım. Markanın amiral gemisi akıllı telefon modellerinde bir sıçrama yakaladığı akıllı telefon, hala gündemde ve güncelleme desteği de devam ediyor. Bir yandan güncellemeleri devam eden bir yandan da Android sürümleri yükseltilen akıllı telefon için ilginç bir gelişme daha yaşandı. Bu sefer akıllı telefon bir güncelleme ya da sürüm düzeltmesi almadı. Bu kez akıllı telefon Windows 11 ile gündeme geldi.

Öyle ki geliştiriciler çok kısa bir süre önce tanıtılan Windows 11 işletim sistemini Mi 8 akıllı telefonlarında çalıştırmayı başardı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 6 2021 Modeli için Önemli Bir Gelişme Yaşandı  

Xiaomi Mi 8 Akıllı Telefonunda Windows 11 Keyfi

Geliştiricilerin uzun uğraşları sonrasında Windows 11 işletim sistemini bir şekilde Mi 8 akıllı telefonunun içerisine entegre etmeyi başardıklarını gördük. Windows 11 işletim sisteminin görsellerini de alan ve telefonda bu sürümü çalıştıran geliştiricilerin, telefonun tüm özelliklerini kullanamadıklarını da belirtelim.

ARM64 varyant üzerinden yapılan çalışmada, dokunmatik ekran sorunları ve USB bağlantı sorunları yaşandığı görülmekte. Bunun dışında ise telefonda başka bir sorun gözükmüyor. Çatır çatır Windows 11 işletim sistemini çalıştırmayı başarmış durumda.

Xiaomi Mi 8 modelinde Windows 11 çalıştırılması belki bir ilk ama akıllı telefon dünyası için bu bir ilk değil. Daha öncesinde de Lumia 950 XL modelinde yine Windows işletim sisteminin çalıştırıldığı konusunda sızıntılar yapılmıştı.

Mi 8 bu konuda ne kadar güçlü olduğunu göstermiş durumda. Diğer Xiaomi modelleri için de benzer çalışmalar gelecek mi gelmeyecek mi geliştiricilere kalmış. Telefonların geldikleri son noktada zaten Windows 11 işletim sistemini kaldıracak olan güçleri var.