Xiaomi Kendi Otomobili için Harekete Geçti

Xiaomi otomobili için yeni adımlar atmaya başladı. Bu kez somut bir adım atıldığını gördük. İşte yeni kararlar.

Xiaomi otomobili 2

Xiaomi hakkında geçtiğimiz ay çok önemli bir iddia ortaya atılmıştı. Marka için ortaya atılan iddialara göre Çinli devin kendi adıyla bir otomobil geliştirdiği söyleniyordu. İddialı bir otomobil üzerinde çalışmalar yaptığını en azından ilk aşama için yalanlayan Xiaomi, sonrasında ise yeni bir otomobil projesi için çalışabileceklerini belirterek bu konuda kapıları açık bırakmıştı. Şimdi ise Xiaomi otomobili için yeni bilgiler gelmeye ve yeni adımlar atılmaya başlandı.

Bu kez gelen haberler önemli çünkü bu kez markanın somut adımlar atması durumu söz konusu. Peki yeni atılan adımlar neler? En önemlisi de neden bu kadar dikkat çekti?

Bunu da Okuyun: POCO X3 NFC için Önemli Güncelleme Sonunda Geldi

Xiaomi Elektrikli Otomobil için İş İlanı Açtı

Weibo üzerinden yapılan bir paylaşım, markanın yeniden hareketlenmesine neden oldu. İş ilanı olarak yapılan paylaşımda, markanın kendi otomobil biriminde çalışmak üzerine yeni kişiler aradığı söyleniyor. Lei Jun tarafından yapılan paylaşımda, otonom araç sistemleri için uzman kişilerin aradığı görülüyor. Bu hamleyle beraber bir nevi iddialar da doğrulanmış oluyor.

Yani markanın somut bir adım attığını görüyoruz. Yeni uzman ekipleri kendi bünyesine kazandırmak isteyen markanın amacı muhtemelen yakın bir gelecekte kendi otomobil serisini sunmak olacak. Bu otomobil için özellikler neler olur ya da Xiaomi aslında neyin peşinde gibi soruların ise şimdilik bir cevabı yok.

Açılan ilanın 500 kişilik olduğunu görüyoruz. Bu da markanın gerçekten büyük bir proje içerisinde olduğunun bir göstergesi ama dediğimiz gibi detaylar için çok daha fazlasına ihtiyacımız olacak. Tam anlamıyla bağımsız bir elektrikli otomobil modeli mi gelecek yoksa markanın farklı planları mı var göreceğiz. Belki arada bir ortaklık yapılması durumu söz konusu olabilir. Farklı bir marka üretimi yapar ve Xiaomi teknolojileri geliştirir. İhtimaller dahilinde olan bir durum.