Xiaomi Güncellemeler Konusunda Yeni Planlar Yapıyor 

Xiaomi güncelleme sıklığını arttırma konusunda kararlı gibi gözüküyor. Yeni bilgilere göre marka güncelleme sıklığını arttıracak.

Xiaomi

Güncellemeler konusunda akıllı telefonlar iki ayrı kutupta sıralanıyor. Bir tarafta iOS işletim sistemi var. Stabil ve uzun süre güncelleme alan. Bir tarafta Android işletim sistemi var biraz daha geç güncellemelerin geldiği ve markaların özelleştirmeler yaptığı. Android işletim sisteminin kötü ünü ise şu ki özelleştirmeler nedeniyle güncellemelerin geç yayınlanıyor. Bunun yanında iOS’a göre çok daha az güncelleme yayınlanıyor. İşte bazı markalar ise bu konuda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bunların başında ise Xiaomi gelmekte.

Markanın yeni politikası gereğince güncellemelerde önemli bir hızlanma durumu yaşanacak. Ayrıca güncelleme desteğinin sürelerinin de artması bekleniyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Pil Testleri Yayınlandı! Dünyada İkinci

Xiaomi, Güvenlik Güncellemelerinin Sayısını Arttırıyor

Alınan yeni kararlara göre Xiaomi akıllı telefonları, piyasaya sunulmalarının hemen ardından en az 2 yıl olmak üzere güvenlik temelli güncellemeleri alacak. Bu kez güncellemeler aylık ve 3 aylık periyotlar içerisinde gelecek. Yani bu demek oluyor ki sürekli güvenlik yamalarının gelmesi durumuyla karşı karşıya olacağız.

Bir yandan Google güvenlik yamalarının gelmesi bir yandan ise Xiaomi’nin kendi özel güvenlik yamalarını sunması beklenmekte. Bu sadece güvenlik düzenlemeleri de olmayacak. Xiaomi kendi işletim sisteminde yer alan hataları da gidermek için güncellemeler yayınlayacak.

Tabii ki bu süreçte Android güncellemelerinin de hızlanması bekleniyor. Düzenli güncelleme alan akıllı telefonlar her zaman avantaj demek oluyor. Android sürüm güncellemeleri konusunda ise sürelerde ya da güncelleme sıklığı konusunda nasıl bir karar olacağını bilemiyoruz.

Xiaomi’nin başta güvenlik odaklı olarak olsa da güncellemeler konusunda yeni adımlar atması güzel. iOS serisine rakip olması adına Xiaomi’nin zaten daha hızlı olması gerektiği bir gerçek. Bakalım bundan sonraki güncellemeler için bizleri neler bekliyor olacak.