Xiaomi Akıllı Telefon Piyasasında Artık İkinci! İşte Sonuçlar

Xiaomi akıllı telefon pazarında lider olmaya doğru gidiyor. Genel sıralamada Apple'ı geride bırakmayı başardı.

Xiaomi marka e1626658684136

Son verilere bakacak olursak, kimse Xiaomi markasının hızlı yükselişini göz ardı edemez. Marka çok hızlı bir yükseliş elde etti ve önce uygun fiyatlı sonra güçlü akıllı telefonlarıyla beraber satış rakamlarında da sürekli olarak yükselmeye başladı. İddialı akıllı telefon modelinin satışlarının artmasıyla beraber dünya sıralamasında da bir değişiklik yaşandı. Bu zamana kadar Apple, Samsung yarışını görürken bu kez Xiaomi, Apple’ı geride bıraktı.

Marka Apple’ın bir hayli geride bırakarak aslında kendi rekorunu da kırmış oldu. Dünya akıllı telefon sıralamasında da ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. Sevkiyat raporları üzerinden açıklanan global rakamlara göre büyüme çok ciddi bir seviyede.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10S Starlight Purple Duyuruldu!

Xiaomi, Apple’ı Geride Bırakmayı Başardı

Rapora göre marka, 2021 yılının ikinci çeyrek kısmında tam %83’lük bir büyüme gösterdi. Bu derece bir büyüme ile beraber markanın global olarak ikinci sıraya geçmesi de kesinleşmiş oldu. Pazar payı olarak bakıldığı zaman marka, %17 ile ikinciliği almış oldu.

İkinci sıranın hemen sonrasında yer alan Apple ise sadece %1 oranında bir büyüme göstermiş gibi gözüküyor. Markanın bu büyüme ile beraber pazarın 3.sırasında yer aldığı ve oranının %14 olduğu da görülüyor. Birinci sırada yer alan marka için ise herhangi bir değişim söz konusu değil.

Birinci sırada yer alan marka yine Samsung olmuş. Üstelik Samsung liste başına otururken, %15’lik bir büyüme göstermiş durumda. Tüm pazar payında ise markanın 2021 yılının 2.çeyrek verilerine göre %19’luk yer elde ettiği görülüyor.

Bu değerlendirmeye bakacak olursak Xiaomi çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Marka çok hızlı büyüyor ve belki de birinciliği bile alacak gibi bir durum söz konusu olacak. Son dönemde gelen Redmi ve Mi 11 modelleri bu büyümede büyük bir rol üstlendi gibi gözüküyor.