Xiaomi, Akıllı Telefon Pillerini Böyle Test Ediyor

Xiaomi akıllı telefonlarında kullanılan piller nasıl test ediliyor? Xiaomi pil testleri için yeni bir video yayınladı.

Xiaomi Akıllı Telefon Pil

Xiaomi akıllı telefonlarında, sağlamlığı kanıtlamak için çok fazla test yapıyor. Sıvı testi gibi birçok test görüyoruz. İşte zaman zaman bu testlerin, sosyal medya üzerinden paylaşıldığını ve kullanıcılara sunulduğunu da görüyoruz. Daha önce birkaç model için testlerin nasıl yapıldığını gösteren videolar paylaşılmıştı. Şimdi ise akıllı telefonlarda kullanılan piller için nasıl bir test sürecinden geçildiği konusunda paylaşımlar yapıldı.

Markanın kendi kalite standartlarını baz alarak pil testlerini nasıl yaptığını ve ne derece bir test yaptığını da görmüş olduk. Açıkçası beklenenden daha ağır testlerden geçildiğini belirtmek isteriz.

Bunu da Okuyun: MIUI Varsayılan Uygulamaları Yenileniyor!

Xiaomi Akıllı Telefon Pil Testlerini Nasıl Yapıyor?

Akıllı telefonların pil testlerinde önce her partiden birkaç pil seçiliyor. Sonrasında ise piller -40 dereceye kadar düşen ve 85 dereceye kadar çıkan sıcaklıkların olduğu rafa yerleştiriliyor.

Derece olarak bakacak olursanız arada uçurum var ama buradan da şunu anlıyoruz ki hem çok soğuk ortamlarda hem de çok sızak ortamlarda piller nasıl bir performans gösterecek bunun için çalışmalar yapılıyor.

Yani piller her durumda da sorunsuz çalışacak mı aslında öğrenmek istenen tam olarak bu. Sadece sıcaklık değil aynı zamanda akıllı telefonların pillerinin belli bir seviyede yüksek basınca maruz kalması sağlanıyor. Yüksek basınç testlerinde de dahili devrelerin ne kadar güçlü olduğu ne kadar dayanıklı olduğu ortaya çıkıyor.

Hemen sonrasında piller voltaj yoğunlukları farklı elektrik kaynaklarına bağlanıyor ve sonuç olarak pillerin elektrik arızalarına kadar test edilmesi sağlanıyor. Pil bütünlüğünün ne derece korunacağını göstermek adına da testler yapan marka, sonuçta tüm testlerden geçen ve onay alan pilleri kullanıyor. Pil konusu önemli. Telefonun dikkat edilmesi gereken ana parçalarından biri. Xiaomi de bunu iyi anlamış gibi. Baksanıza ne kadar çok test yapılmakta.