Redmi Note 8 için Sonunda Android Güncellemesi Geldi

Redmi Note 8 için beklenen Android güncellemesi yayınlandı. Sürüm değişiyor. İşte yeni sürüm ve detaylar.

Redmi Note 8

Xiaomi’nin eski orta segment modellerinden biri olan Redmi Note 8 için bir dönem güncellemelerin gelmeyeceği iddia edilmişti. O kadar ki telefonun Android 11 güncellemesi almayacağı söylenmişti. Fakat bu iddiaları çürüten marka önce Çin sürümü için güncelleme yayınladı. Çin sürümü için yayınlanan güncellemenin hemen arkası sıra ise Redmi Note 8 için Android 11 yayılmaya başladı.

Güncelleme elbette Çin içerisinde sınırlı kalmayacak biliyorduk. Çin dışında da güncellemenin gelmesi söz konusu olmuştu. O beklenen adım ise sonunda atıldı. Güncelleme Çin dışında da yayınlandı. Sonunda güncellemenin Avrupa sürümüyle de tanışmış olduk.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 Pro Kullanıcılarına Müjde! Güncelleme Geldi

Redmi Note 8 için Android 11 Dönemi

Avrupa cihazları için yayınlanan güncelleme, bir erken sürüm. Yani şimdilik pilot kullanıcılara sunulan beta gibi görebilirsiniz. Ama her şey tamam. Pilot kullanıcıların da kısa süreli denemesinin ardından güncellemenin tüm Avrupa cihazları için açılması söz konusu olacak. Hatta ve hatta sürüm ile boyut konusunda da detaylar kesinleşmiş durumda.

Sürüm olarak söz konusu akıllı telefon güncelleme ile beraber V12.0.2.0.RCOEUXM sürümüne yükseliyor. Boyut kısmında da 2.2 GB’lık boyut var. Android güncellemesi olduğunu düşünecek olursak boyut çok normal. Diğer kısımdan şu da var ki dikkat ederseniz Android 11 güncellemesi şimdilik MIUI 12 sürümü üzerinden gelmiş durumda.

MIUI 12 sürümü, yakın zamanda MIUI 12.5 ile değişecek. MIUI 12.5 güncellemesinin ne zaman geleceği net değil. Şunu biliyoruz ki yakın zamanda Note 8 Pro akıllı telefon modelinde MIUI 12.5 global güncellemesini gördük. Zaten telefonlar ikinci parti içerisinde. Yani Temmuz ayı güncellemeleri içerisinde. Bu da demek oluyor ki yakında yeni güncelleme ile haber gelebilir.

Android 11 bile alması cihaz için çok iyi bir gelişme. Ülkemiz kullanıcıları biraz daha güncellemeyi beklemek zorunda kalacak.