Redmi Note 8 Android 11 Güncellemesi Herkes için Yayınlandı

Redmi Note 8 için herkese açık Android 11 sürüm güncellemesi geldi. Akıllı telefonun işletim sistemi değişti.

Redmi Note 8

MIUI güncellemeleri bir tarafa bazı akıllı telefon modelleri için Android güncellemeleri de gelmeye başladı. Xiaomi bu şekilde bir yandan da Android sürüm güncellemelerini tamamlamaya başladı. Yakın zamanda güncellemeyi alan yeni akıllı telefon modellerinin Redmi Note 8 serisi olduğundan söz etmiştik. Seri için Android 11 sürümü gelmişti.

Fakat telefonlar için gelen güncelleme, pilot güncelleme olarak geçiyordu. Yani bu da demek oluyor ki söz konusu güncelleme sadece belli cihazlara sunulan bir güncelleme oldu. Android için yayınlanan güncelleme bir nevi son testlerine girmişti. İşte o testler de tamamlandı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 için Sonunda Android Güncellemesi Geldi

Redmi Note 8 için Android 11 Güncellemesi Hazır

İlk olarak beta testleri yapılan ve dediğimiz gibi pilot kullanıcılar için yayınlanan güncelleme, kısa süre sonra herkese açık bir güncelleme olarak yayınlandı.

Pilot kullanıcılarda herhangi bir sorun yaşanmaması, güncellemenin kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara ulaşmasında en önemli etken oldu. Global sürümde güncellemenin yayınlanmış olması, yakında ülkemizdeki cihazlar için de Android 11 serisinin tamamlanacağı anlamına geliyor.

Güncelleme ile beraber Redmi Note 8 akıllı telefonlarının sürüm numarasının ise V12.0.1.0.RCOMIXM olarak değiştiğini de belirtelim. Zaten pilot cihazlar için de benzer bir değişiklikten söz etmiştik. Şimdi ise aynı durum bu seri için geçerli olmuş oldu. Güncellemenin toplam boyutu konusunda da yine önemli bir değişiklik yok.

Pilot kullanıcılar için yayınlanan kararlı sürümde olduğu gibi bu sefer de 2.3 GB dosya boyutunun sunulması söz konusu oldu. Tamamen kararlı sürüm olarak yayınlanan güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması da kısa sürecektir. Ülkemiz cihazları için de aynı şey geçerli olacaktır.

Bu sürüm güncellemesinden sonra akıllı telefonlar zaten Android 11 olacak ama bundan sonrası için MIUI 13 serisinin durumuna bakmak gerekecek. MIUI 13 gelecek mi gelmeyecek mi göreceğiz.