Redmi Note 7 MIUI Güncellemesini Aldı

Redmi Note 7 için beklenen global güncelleme yayınlandı. MIUI 12.5 sürüm güncellemesinden sonra telefonda sürüm numarası nasıl değişti?

Redmi Note 7

Redmi’nin eski orta segment serisi akıllı telefonlarından biri olan Redmi Note 7 modeli için yakın zamanda bir paylaşım yapmıştık. Telefon önemli bir güncellemeye ev sahipliği yapmıştı. Bu güncelleme sonrasında telefonun sürümü MIUI 12.5 olarak değişmişti. Değişiklik sadece Çin içerisinde geçerli kalmıştı.

Aslında güncelleme gelmesi güzel ama bunun sadece Çin içerisinde kalması can sıkıcı olmuştu. Şimdi ise aynı güncellemenin global olarak yayınlanması söz konusu oldu. Bu güncellemeyle beraber Note 7 modellerinin global versiyonunda da sürüm numaraları değişmiş oldu. Peki, telefona gelen güncellemenin boyutu ne?

Bunu da Okuyun: Note 7 Aradığımız Güncellemeye Kavuştu

Redmi Note 7 MIUI 12.5 Güncellemesi ve Güncelleme Boyutu

Eski akıllı telefon için gelen güncellemenin OTA üzerinden dağıtıma çıktığı açıklandı. Güncellemenin OTA üzerinden gelmesi, kısa süre içerisinde tamamlanacağını gösteriyor. Sürüm numarası güncelleme sonrasında ise V12.5.1.0.QFGMIXM olarak değişiyor. Bu sürümü aldığınız zaman MIUI 12.5 güncellemesini almış olacaksınız.

OTA üzerinden sunulan güncellemenin boyutu ise 861 MB olarak açıklandı ki bu da MIUI 12.5 güncellemesi için yeterli. Birçok akıllı telefon için MIUI 12.5 sürümü geldiğinde 800-900 MB arasında bir boyut sunulmuştu. Aynı durum geçerli oldu. Yine bir global güncellemesi ve yine aynı durum geçerli oldu.

Bu modelle beraber MIUI 12.5 güncellemesinin de birçok modele ulaştığını gördük. Muhtemelen yakın zamanda güncelleme tamamen cihazlara ulaşmış olacak. Zaten bundan sonra odak noktası olacak arayüz serisi de MIUI 13 olarak karşımıza çıkacak.

Yavaş yavaş MIUI 12.5 serisine de veda etmeye hazırlanmamız lazım. Tabii ki telefonlar bir anda MIUI 13 sürümünü alacağından değil. Artık bizler MIUI 13 serisinin yeniliklerine odaklanacağımızdan kaynaklanıyor.