Redmi Note 10 Pil Testleri Yayınlandı! Dünyada İkinci

Redmi Note 10 pil testleri yayınlandı. Telefon ikinci sıradaki yerini aldı. İşte sonuçlar ve pil durumu.

Redmi Note 10

Redmi Note 10, bu yıl gelen en iddialı orta seviye akıllı telefonlar arasında. Telefon orta seviye ona bir şey demiyoruz ama bazı özellikleri var ki gerçekten üst segment akıllı telefonları bile geride bırakıyor. Telefonun bu özellikleri arasında ilk sırada gelen ise kesinlikle pili. Seride yer alan pili, ilk tanıtımdan bu yana konuşuyoruz.

Çok iddialı bir pil kullanıldığını ve kapasitesinin de bir hayli yüksek olduğunu paylaşmıştık. Tanıtım sonrasında yaptığımız bu açıklamaları doğrulayacak nitelikte bilgiler de gelmeye başladı. Öyle ki telefonun pil değerlendirme sonuçları açıklandı. DxOMark tarafından yapılan pil testlerine göre telefon pil konusunda dünyanın en iyi modellerinden biri oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonlarında SAR Değeri Ölçümlerini Nasıl Yapıyor?

Redmi Note 10 Pil Değerlendirme Puanı 87 Olarak Açıklandı

Yapılan teste geçmeden önce, telefonun pil özelliklerini hatırlayalım. Bu noktada söz konusu akıllı telefonun içerisinde 5000 mAh değerinde oldukça geniş bir pil bulunuyor. 5000 mAh değerinde pil, yüksek bir kapasiteye sahip olduğu için hızlı şarj desteği de önemli hale geliyor.

Neyse ki Note 10 modelinde hızlı şarj desteği de oldukça başarılı. Bu modelde 33W hızlı şarj desteği bulunuyor. Hızlı şarj sayesinde dakikalar içerisinde pili belli bir seviyeye kadar doldurmak mümkün.

DxOMark tarafından yapılan testler de bunu ortaya koymuş durumda. Testlerde telefonun pil ömrü için 2 gün 21 saat gibi bir değer sunulmuş. Zaten çok iddialı olan bu değer dışında 52 dakika içerisinde telefonun %80 şarja ulaşabildiği de tespit edilmiş. Bunun dışında tam şarj için sadece 1 saat 29 dakikanın yeterli olduğu vurgulanmış.

Sonuçta teste sokulan akıllı telefonlar içerisinde Redmi Note 10 modeli, pil testleriyle dünyanın ikinci en iyi akıllı telefonu olmuş durumda. 2.sırada yer alan akıllı telefonun pil puanı ise 87 olarak belirlenmiş. Birinci sırada yer alan Samsung M51 modelinin puanı da zaten 88.