Redmi 9 Beklenen Android 11 Güncellemesini Alıyor

Redmi 9 akıllı telefonlarına Android 11 güncellemesi gelmeye başladı. İşte global ve Avrupa serisine gelen güncellemeler.

Redmi 9

Xiaomi’de güncellemeler tek bir sırayla ilerlemiyor. Her an yeni bir güncelleme görebiliyoruz. Beklemediğimiz zamanlarda beklemediğimiz akıllı telefonların güncellendiğini görüyoruz. İşte size örnek. Henüz güncelleme almaz dediğimiz Redmi 9 için yeni güncelleme geldi.

Üstelik bu kez arayüz güncellemesi sunulmadı. Bu kez arayüz güncellemesinin yerine doğrudan Android sistem güncellemesinin geldiğini görüyoruz. Daha önce Çin sürümlerinde gördüğümüz güncelleme artık Avrupa ve global sürümlerinde de karşımıza çıkacak. Hem global hem de Avrupa’da dağıtımın başlaması, ülkemizdeki cihazlarda da güncelleme göreceğimiz anlamına geliyor.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 için İkinci Aşamaya Geçiliyor! Hangi Modeller Güncellenecek?

Redmi 9 için Android 11 Güncellemesi

Akıllı telefon modeli için gelen güncelleme global versiyon için akıllı telefonun sürüm numarasını V12.0.1.0.RJCMIXM olarak değiştiriyor. Global sürümde yapılan bu değişiklik Avrupa pazarında ise biraz daha farklı gözüküyor.

Avrupa cihazlarında sürüm numarası V12.0.1.0.RJCEUXM olarak değişmekte. Android 11 işletim sisteminin dağıtımının ise grup grup yayınlanmaya devam ettiğini göreceğiz.

Ülkemizdeki cihaz kullanıcılarının da en az 1-2 hafta beklemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında güncellemeleri cihazlarında görmeye başlayacaklardır.

Akıllı telefon serisine eklenecek güncelleme ilk adım olacak. Redmi 9 için Android 11 dağıtımının ardından yeni arayüz güncellemesi için dağıtımın başlaması bekleniyor. Öyle ki söz konusu akıllı telefon zaten MIUI 12.5 global ve Avrupa sürümü için ikinci güncelleme listesinde.

İkinci güncelleme listesinde cihazların Temmuz ayında MIUI 12.5 alacağını yakın zamanda bir haberde açıklamıştık. Bu haberimizin linkini de paylaşacağım. Redmi 9 cihazları Android 11 sonrasında MIUI 12.5 aldığı zaman da bilgisini vereceğiz. Dediğimiz gibi MIUI 12.5 sürümü de hem global olarak gelecek hem de Avrupa sürümü için gelecek.