Redmi 6 Modelleri için MIUI 12 Müjdesi Geldi

Redmi 6 akıllı telefon modelleri için beklenmeyen güncelleme yayınlandı. Telefonlara gelen güncellemenin detayları.

Redmi 6

Redmi 6 akıllı telefonları kesinlikle kötü modeller değil. Telefonlar dönemine ve sınıfına göre başarılı akıllı telefonlar. Çok güçlü modeller değil ama olsun. Dediğimiz gibi sınıfının iddialı modellerinden. Fakat her ne kadar sınıfına göre iyi bir telefon olsa da aslında telefonun güncelleme desteği son bulmuştu. Hem Redmi 6 hem de 6A modelleri için MIUI 12 güncellemesinin gelmeyeceğini biliyorduk.

Fakat bu konuda da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Telefonlar için güncellemeler yayınlanmayacak denilse de Xiaomi önemli bir sürpriz yaptı. Söz konusu modeller için MIUI 12 güncellemesini yayınladı.

Bunu da Okuyun: En Popüler İlk 10 Akıllı Telefon Markası Açıklandı!

Redmi 6 için MIUI 12 Güncellemesi Diğerlerinden Farklı

6A modeli için ve temel model için güncelleme ROM’unun geldiği duyuruldu. Fakat burada farklı bir durum var. Güncelleme OTA üzerinden genel olarak yayınlanmadı. Yani bekleyin ve güncelleme geldiği zaman telefonunuzda otomatik olarak güncelleyin gibi bir durum söz konusu değil.

Güncelleme, OTA üzerinden yayınlanmadı çünkü MIUI 12 sürümü söz konusu akıllı telefonlar için biraz ağır olan bir sürüm. Telefonlarda donma ve performans sorunları yaşanabilir. Bunu bildiği için de Xiaomi, yeni sürümü denemek isteyenler yüklesin diye yayınladı.

Haliyle güncelleme resmi Fastboot ROM sürüm olarak yayınlandı. İsteyen kullanıcıların akıllı telefonlarına güncellemeyi yüklemesi için cihazlarının kilidini açmaları gerekiyor. Sonrasında ROM için yükleme işlemi yapılabiliyor.

Fakat bu kısımda da bilmeniz gereken kısımlar var. Evet güncelleme için uyumlu bir ROM yayınlandı ve bu ROM yüklenebilir durumda. Ama Xiaomi asla bu sürüm tamamen sorunsuz, telefonda hiç bir performans sıkıntısı oluşturmaz demiyor.

Performans sorunları olabileceği için zaten güncelleme OTA üzerinden değil de ROM olarak yayınlanmış durumda. İsteyen yükleme yapabilir ve akıllı telefonunda yeni sürümü deneyebilir. Yine istediğiniz durumda eski sürüme dönme imkanınız da olacaktır.