RAM Yükseltme Destekli Olacak Xiaomi Telefonlar

Redmi Note 10 akıllı telefonlarında yer alan RAM yükseltme özelliği diğer telefonlara da gelebilir. RAM yükseltmenin olduğu akıllı telefonlar hangileri olacak?

RAM yukseltme ozelligi 3

Xiaomi’nin yakın zamanda piyasa sunmasını beklediğimiz MIUI 13 arayüzüyle beraber önemli bir özellik gelecek. Bu özelliği RAM yükseltme ya da arttırma olarak biliyoruz. Daha önce Redmi Note 10 serisi akıllı telefonlarda da gözüken RAM yükseltme özelliği, tabii ki sadece bu telefonlara özel bir özellik olmayacak. Daha birçok akıllı telefon için de gelecek bir özellik olacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre bu özelliği barındıracak olan akıllı telefonlar da genelde amiral gemisi serisi akıllı telefonlar olacak. Şimdiden paylaşılan bazı akıllı telefonlar var. Tabii ki kesin olmamakla beraber söz konusu modellerde de RAM yükseltmenin sunulması bekleniyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 7 MIUI Güncellemesini Aldı

RAM Yükseltmenin Destekleneceği Akıllı Telefonlar

Doğrulanmamış son gelen bilgilere göre güncelleme sonrasında söz konusu özelliği destekleyen akıllı telefonlar genelde amiral gemisi modelleri olacak. Snapdragon 870, Snapdragon 865 ve Snapdragon 888 kullanan modellerde bu özellik gelecek gibi duruyor. Paylaşılan liste ise şöyle;

Modellerinde söz konusu RAM yükseltme özelliğinin çalışacağı söyleniyor. Bizim bildiğimiz Redmi Note 10 Pro 5G akıllı telefonları için MIUI beta sürümünde böyle bir özelliğin kullanıma sunulmuş olduğu. Bu modellerde 1 GB seviyesinde bir RAM yükseltme söz konusu olmuştu.

Diğer telefonlarda da 1 GB ile 2 GB arasında RAM yükseltmenin olması bekleniyor. Farklı modeller de olacak olursa, bunlar Xiaomi tarafından açıklamalarda yer alacaktır. Şu an markanın açıklamalarını beklemek en iyisi olacak.