POCO X3 GT İşlemcisi ve Pili Netleşti

POCO X3 GT modelinde yer alacak işlemci ve pil kapasitesi resmi olarak açıklandı. Telefon bu iki özellik açısından çok iddialı olacak.

POCO X3 GT

POCO resmen bir atak yapmaya başladı. Adı sürekli değişen ve X3 modeliyle karıştırılan yeni oyuncu telefonu F3 GT tanıtıldı. Bu serinin tanıtılmasından sonra adının karıştırıldığı diğer model olan POCO X3 GT serisine gözler çevrildi. Bu seride nasıl özellikler olacağı ve tasarımsal olarak fark olup olmayacağı gibi merak edilen sorular ortaya çıkmaya başladı. Oyun telefonunun hemen ardından bu kez yeni modelin ne zaman tanıtılacağı ve işlemcisinin ne olacağı soruları da yanıt buldu.

Telefonda yer alacak işlemcinin tek başına açıklanması yeterli gelmemiş olacak ki işlemcinin yanında pil kapasitesi ve hızlı şarj teknolojisi konusunda da açıklamalar geldiğini gördük. Peki telefonda yer alacak sistem için ne bekliyoruz?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Yeni Dev Etkinliği için Tarihi Açıkladı

POCO X3 GT Pili ve İşlemcisi Nasıl Olacak?

Bakıldığı zaman yeni akıllı telefon içerisinde yer alacak olan işlemcinin yine MediaTek serisi olacağını biliyorduk. Ama hangi MediaTek serisinin kullanılacağı konusunda şüphelerimiz vardı. Paylaşımla beraber bu şüphe ortadan kalkmış oldu. Tanıtım posterine göre telefonda yer alacak olan işlemci MediaTek Dimensity 1100 işlemcisi olacak. Amiral gemilerine az çok göz kırpan işlemcinin hızlı şarj konusunda da önemli bir desteği olduğunu biliyoruz.

Seride bu konuda da 5000 mAh değerinde bir batarya göreceğiz. Oldukça geniş olan POCO X3 GT bataryası, 67W hızlı şarj ile gelecek. Bu şarj hızıyla beraber telefonun %100 olarak şarj olmasının ise sadece 40-50 dakika gibi bir süre alması bekleniyor.

Yani 5000 mAh değerinde bir bataryayı bu kadar kısa süre içerisinde doldurmak önemli bir marifet olacaktır eminiz. Tanıtımının ne zaman olacağı konusuna gelirsek, arayı çok açmak istemeyen POCO, telefonu 28 Temmuz’da tanıtıma çıkaracak. Avrupa ülkeleri için satışa çıkış tarihi üzerinden ise herhangi bir açıklama yok. Tanıtımında Malezya’da olacağı biliniyor. Avrupa’ya giriş zaman alırsa şaşırmayız.