POCO F3 GT Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

POCO F3 GT sonunda tanıtıldı. Fiyatı da açıklanan akıllı telefonun özellikleri neler? Oyuncular bu modeli çok sevecek gibi duruyor.

POCO F3 GT

2 aydır ne zaman tanıtılacağını merakla beklediğimiz POCO F3 GT oyun telefonu sonunda resmi bir şekilde tanıtıldı. Hindistan’da tanıtılan yeni akıllı telefon, Türkiye’ye de gelecek modellerden biri olarak gösteriliyor. Serinin özellikleri ise özellikle oyun oynamayı seven kullanıcıları tatmin edecek cinsten.

Peki söz konusu seride yer alan özellikler neler? Akıllı telefon tam anlamıyla bir oyun telefonu mu? Tasarımda özelleştirmeler var mı?

Bunu da Okuyun: MIUI 13 için Bazı Özellik Beklentileri Ortaya Çıktı

POCO F3 GT için Merak Edilen Her Şey

Telefonun tasarımı da özellikleri de beklediğimiz gibi geldi. Tasarımda arka kısımdaki kameralar dikkat toplayacak. Tıpkı Redmi K40 akıllı telefonlarında olduğu gibi üst üste sıralı 3 kameranın kullanıldığı akıllı telefonda, yan kısımda ise bir flaş ışığının bulunduğunu görüyoruz.

Yıldırım şeklinde flaş ışığından aşağı doğru inildiği zaman ise POCO yazısı dikkat toplamakta. Zaten arka kısımda dikkat çeken bir yapı var ama ön kısımda da bunu destekleyen bir yapıya yer verilmiş durumda. Ön kısımda ekran üzerinde tek bir kamera kullanılmış.

Hafif yuvarlak çerçeve kenarları da yine telefonun şık gözükmesini sağlamış. Bunların dışında telefonun teknik özelliklerine geçelim.

POCO F3 GT teknik özellikler konusunda oyuncuları sevindirecek bir telefon. Telefonda MediaTek Dimensity 1200 işlemcisi kullanılıyor. Güçlü işlemci 8 GB RAM ile maksimum performansı verecek şekilde ayarlanmış. Bunun dışında 6 GB RAM seçeneği de var.

Ekran kısmında ise yine oyuncuları sevindirecek bir ekran kullanılmış. 6.67 inçlik ekran, 2400 X 1800 piksel çözünürlük değerine sahip. AMOLED ekranın 20:9 oranı ve HDR10+ desteği var. Bunlar zaten oyuncular için çok iyi değerler ama bir de 120 Hz tazeleme hızı artısı olduğunu da eklemiş olalım.

16 MP değerinde ön ve 64 MP + 8 MP + 2 MP arka kameralarının da olduğu akıllı telefonun, dev bir pili var. POCO F3 GT içerisinde yer alan pil 5065 mAh değerinde. 67 Watt oldukça iyi bir hızlı şarj desteğinin de olduğu telefon, tüm bu özellikleriyle kesintisiz oyun keyfi sunacak.

Dolby Atmos ses desteği, bildirimler için ek LED aydınlatma özelliği, MIUI 12.5 işletim sistemi, Wi-Fi 6 desteği gibi destekleri de olan POCO F3 GT modelinin fiyatı ise 360 dolar olacak açıklandı. Bu fiyat maksimum modelde 415 dolar seviyesine kadar çıkabiliyor.