MIUI Varsayılan Uygulamaları Yenileniyor!

MIUI varsayılan uygulamaları için güzel bir yenilik ortaya çıktı. Yenilikler neler olacak?

MIUI varsayilan uygulamalari 2

MIUI varsayılan uygulamaları, uzun süredir tartışma konusu. Bir kısım kullanıcılar uygulamaları çok başarılı ve yeterli bulurken bir kısım kullanıcılar ise hale eksikler olduğunu düşünüyor. Xiaomi kanadından da bu kısma yapılan çalışmalar devam ediyor.

En son kapalı beta aşamasında olduğu söylenen yeni sürümde 21.6.30 versiyonuyla beraber bu konuda yeni bir değişiklik yapıldığı anlaşıldı. Varsayılan uygulamaları daha eksiksiz bir hale getirecek olan güncelleme ile neler değişecek az çok o da gözükmüş oldu. Buna göre bakacak olursak yeni sürüm gerçekten önemli değişiklikleri getirmiş olacak.

Bunu da Okuyun: Redmi 6 Modelleri için MIUI 12 Müjdesi Geldi

MIUI Varsayılan Uygulamaları için Güzel Yenilik

Varsayılan uygulamalar bölümü için ilk yapılan değişiklik tasarım değişikliği olacak deniyor. Yeni sürümle beraber tasarımda önemli değişiklikler olacak. Uygulamalara erişim daha kolay bir hal alırken, simgeler de daha net olacak.

İkinci kısımda ise değişiklik belgeleri açmak için kullanılacak olan uygulamalarda olacak. Belgeleri açmak için hangi uygulamanın varsayılan olarak kullanılabileceğini de daha fazla seçenek ile beraber belirleyebileceksiniz.

Bir GIF ile beraber paylaşılan detaylara göre, metinleri, sunumları, elektronik tabloları, PDF dosyalarını ve benzeri belgeleri açarken hangi uygulamalar ile başlayacağı konusunda varsayılan uygulamalar önerisi yapılacak. Burada hem daha fazla seçenek olacak hem de uygulamayı seçmenize izin verilecek.

Şimdilik Çin sürümünde yer alan bu değişiklikler ve özellikler güncellemenin beta aşamasında. Kapalı beta süreci bitip herkese açık sürüm yayınlandığı zaman detaylar da artacak. Globalde bu tip değişiklikler için beklenen sürüm de zaten MIUI 13 sürümü.

Tüm değişikliklerin toplanacağı sürüm MIUI 13 sürümü olacak. Zaten çok yakında yeni arayüz tanıtılıyor deniyor. Yeni arayüz tanıtıldığı zaman daha detaylı konuşuruz. Hem o zaman MIUI varsayılan uygulamaları dışında çok daha fazla değişikliği görme şansımız olacak.