MIUI Karanlık Modu için Yeni Düzenleme Geliyor

MIUI karanlık mod özelliği için düzenlemeler yolda. Yeni düzenlemeler için açıklama da geldi.

MIUI

MIUI için hataları düzeltme dönemine tam anlamıyla geçildi. Artık geliştirici ekip hatalara odaklanmak üzerine özel bir grup kurmuş ve arayüzü çok daha stabil bir hale getirecek deniyordu. Hatta resmi olarak bu ekip için açıklamalar da geldi. İşte o açıklamaların hemen ardından son dönemde şikayetler alan karanlık mod kısmı için de bir açıklama yapıldı.

Aslında MIUI 12.5 sonrasında gelen güncel karanlık mod özelliği bir hayli seviliyor. Güncellenmiş mod, karanlık mod özelliği bulunmayan uygulamaları da karanlık görünüme geçmeye zorluyor. Fakat gelen düzenlemeler sonrasında bu modda yaşanan hatalar için de şikayetler artmaya başladı.

Birçok kullanıcı modda zaman zaman sorunlar yaşadıklarını dile getirince, özel kurulan geliştirici ekibi oraya da el attı. Sonunda da konuya ilişkin bir resmi açıklama geldi.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 için Sonunda Android Güncellemesi Geldi

MIUI Karanlık Modu için Düzenleme Yolda

MIUI Pioneer ekibi bu konuda çoktan çalışmaya başlamış. Xiaomi’nin akıllı telefon yazılım departmanı direktörü Zhang Guoquan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, karanlık mod için tüm hataların giderileceğini belirtti.

Böyle bir güncelleme üzerinde çalışıldığı söylenirken, özellikle karanlık mod desteklemeyen uygulamaların karanlık moda geçirilmesi sırasında yaşanan bazı sorunların tamamen giderilmesi adına çalışmalar devam ediyor.

Bunun için ek bir güncelleme geleceği de ortaya çıktı. Özel optimizasyonları için çalışmaların yapıldığı sürüm, önce Çin için yayınlanacak. Çin için gelen düzenleme güncellemelerinin MIUI 13 ile beraber global sürümlerde de yer alması bekleniyor. Global ile Çin arasında bir fark olacak mı bunu bilmek zor.

Daha önce yayınlanan her sürümde ufak veya büyük olmak üzere Çin ile global serisi arasında farklar olduğuna şahit oldu. Bu kez de öyle olacak mı karanlık mod farklı olur mu göreceğiz.