MIUI, Doğal Afet Uyarı Sistemi ile Güncellenecek

MIUI, doğal afetler için erken uyarı sistemiyle güncellenecek deniyor. Peki yeni sistem nerede kullanılacak ve nasıl bir sistem olacak?

MIUI

MIUI, özellikle Çin ROM için bazı ayrıcalıklı özellikler sunuyor. Mesela deprem uyarı sistemi ya da SOS sistemi gibi sunulan ayrıcalıklı erken uyarı özellikleri var. İşte bu özellikler için geniş bir geliştirme planı üzerinde de çalışıldığı ortaya çıktı.

Yeni çalışmalara göre marka, sanılanın çok daha üzerinde bir şey yapmayı planlıyor. Amaç doğal afetlere karşı yeni önlemler sunmak olacak. Fakat özellik için hem iyi haberler var hem de kötü haberler var. İyi haberlere ve bahsettiğimiz bu kötü haberlere bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9 Lite Sonunda İstediği Güncellemeye Kavuştu

MIUI Doğal Afet Uyarı Sistemi Neler Sunacak?

Yeni sistem sayesinde sel, kuvvetli rüzgarlar, aşırı sağanak yağış gibi olaylara karşı bir erken uyarı sunulacak. Deprem uyarılarına bir tamamlayıcı görevi görecek olan yeni MIUI sisteminin tam olarak nasıl işleyeceği ve nasıl bir çalışma sistemi olduğu konusunda ise çok fazla bir bilgimiz bulunmuyor.

Tüm olumsuz hava olayları ve afetlere karşı bir uyarı sunacak olan sistemin hakkında bilinen tek detay ise şimdilik sadece Çin genelinde kullanıma açılacak olması. Aslında Çin genelinde kullanılacak olması sürpriz bir durum değil.

Xiaomi bunu çok sık bir şekilde yapmaya başladı. Genelde MIUI Çin ROM üzerinde özel değişiklikler yapılıyor ve sistem üzerinde tamamen denemeler yapılıyor. Bu denemeler sonrasında, gerekli görülen değişiklikler Global sürümler için de yayınlanıyor.

Doğal afetler için sunulacak olan bu uyarı sistemi diğer bölgeler için de geçerli olur mu bunu bilemiyoruz. Dediğimiz gibi önce bir Çin ROM üzerinden denemeleri görmek sonrasında ona göre karar vermek gerekiyor. Eğer küresel ya da Avrupa sürümünde söz ettiğimiz yenilik gelecek olursa, bir kez daha ayrıca değerlendirme yaparız.