MIUI 13 için Bazı Özellik Beklentileri Ortaya Çıktı

MIUI 13serisinde yer alması beklenen yeni özellikler için bir sızıntı daha geldi. Peki yeni sürüm için neler bekliyoruz?

MIUI 13

MIUI 13, bundan sonraki Xiaomi arayüzü olacak. Haliyle beklentinin yüksek tutulduğu bir sürüm olarak karşımızda. MIUI 12.5 serisinin global versiyonunda çok büyük değişiklikler görmemiştik. Haliyle kendimizi yeni sürüme sakladık gibi bir durum oldu.

Artık yakında duyurulması beklenen yeni sürüm için ise ilk bilgiler yavaş yavaş gelmeye başladı. Daha önce serinin nasıl bir optimizasyon sunacağı konusunda bazı detay bilgiler elde edilmişti. Şimdi ise biraz daha derinlemesine olarak yeni gelecek özellikler hakkında birkaç bilgi ortaya çıkmaya başladı. Tabii ki bunlar da resmi bilgiler değil ama yine de ilgi çekeceği düşünülüyor. En azından geliştiricilerin beklentilerini görmüş oluyoruz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi MIX 4 Modeli için Kutu Görseli Olduğu İddia Edilen Bir Görsel Geldi

MIUI 13 için Beklenen Bazı Özellikler

Çinli kaynaklardan gelen son bilgilere göre seride ilk dikkat edilecek kısım yeni oyun modu olacak. Telefonların oyun için hazırlanmış bir hale geçeceği belirtilen gelişmiş bir oyun modunun geleceği ve bu durumun performans üzerinde de etkili olacağı iddia ediliyor.

İkinci kısım ise Memory Fusion adı verilecek yeni bir teknoloji olacak. Bu daha önce de aktardığımız ve Redmi Note 10 modelinde gördüğümüz RAM genişletme sistemi demek oluyor. Hatta beta üzerinde şimdiden özelliğin denendiğini ve Çin’de dediğimiz gibi bazı modellere sunulduğunu da biliyoruz.

Bu iki yeniliğin dışında ortaya çıkan diğer yenilikler ise daha küçük yenikler olacak. Süper Duvar Kağıdı özelliği için bir güncelleme, yeni yazı tipleri, yeni efektler ve animasyonlar tamamen yenilenmiş olan simgeler gibi artı özelliklerden de söz ediliyor.

Şu an için MIUI 13 serisinden ortaya çıkan sızıntılar bunlar. Evet çok değil ve şimdilik çok önemli bir özellik gözükmedi ama bu sızıntılar bile yeni sürüm için heyecanlandırıcı. Öyle ki hem yeni sürümün yaklaştığını hem de gerçekten yenilikler getireceğini görmüş oluyoruz.