Yeni Xiaomi Hızlı Şarj Teknolojisi Ne Kadar Başarılı?  

Xiaomi hızlı şarj teknolojisi için yeni bir eşik aşıldı. Marka 200W hızlı şarj desteğini açıkladı. Peki nasıl bir performans gösterilecek?

Xiaomi Hızlı Şarj

Xiaomi, Mayıs ayının sonunda yeni bir teknoloji tanıttı. Markanın önceden duyurusunu yapmış olduğu bu teknoloji, hızlı şarj teknolojisi oldu. Hem kablosuz şarj için hem de kablolu şarj için rekorları zorlayan bir teknoloji sunuldu. Peki bu teknoloji tam olarak ne sunuyor? Xiaomi hızlı şarj teknolojisi hangi akıllı telefonlarda kullanılabilir olacak?

Yeni hızlı şarj teknolojisi 4000 mAh değerinde bataryayı sadece 8 dakika içerisinde şarj edebilecek. Bunu sağlayacak olan güç ise bir hayli yüksek.

Bunu da Okuyun: Poco F3 için MIUI 12.5 Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Hızlı Şarj Teknolojisi için Neler Değişti?

4000 mAh değerinde bataryayı sadece 8 dakika içerisinde doldurmak için 200W hızlı şarj kullanılacak. Kablolu olarak sunulacak olan 200W hızlı şarj, çoğu akıllı telefon modelinde sunulmayan bir sürede telefonun tam şarj olmasını sağlamış olacak.

Yeni teknoloji ile testler de yapan Xiaomi, testler sırasında da iddialı sonuçlar aldı. Mi 11 Pro akıllı telefonlarının dahil olduğu testlerde telefon, sadece 44 saniye içerisinde %10’luk şarja ulaştı. Telefonun yarım şarja ulaşması ise 3 dakikayı buldu.

Bir akıllı telefonda doğrudan kullanılıp kullanılmayacağını bilemediğimiz hızlı şarj teknolojisinin, bir diğer tarafı ise kablosuz şarj olacak. Kablosuz şarj konusunda da 120W hızlı şarja ulaşılacak.

120W kablosuz hızlı şarj, birçok markanın ulaşamadı bir değer. Kablolu olarak bile bu değere ulaşan çok fazla akıllı telefon bulunmuyor. Sadece kablosuz şarj ile bile ortalama bir akıllı telefonun 15 dakika içerisinde tam şarj olması mümkün olacak.

Bu teknoloji seri üretim versiyonları değerlendirilecek olursa hangi akıllı telefonlarda kullanılacak bilinmiyor. Söz konusu teknolojinin son kullanıcıya ulaşması için dikkatli bir kontrol sürecinden geçilmesi gerekiyor. Sonuçta bu kadar güçlü şarj sistemi, akıllı telefonların bataryalarının bir anda yüklenmesi anlamına geliyor.

Exit mobile version