Xiaomi’nin 13 Yeni Telefonu Ortaya Çıktı

Xiaomi’nin 13 yeni akıllı telefon hazırlığında olduğu ortaya çıktı ve telefonların kod adları gözüktü.

Xiaominin 13 yeni akilli telefon 1

Çin’in başarılı temsilcisi Xiaomi, en çok akıllı telefon üretimi yapan şirketlerden biri. Samsung ve Apple gibi devlerle en iyi şekilde mücadele eden marka, yıl içerisinde çok sayıda akıllı telefon sunmakta. Tabii ki 2021 yılı için de daha çok akıllı telefon gelecektir. Bunun fragmanını da gördüğümüzü söyleyebilirim. Öyle ki MIUI arayüzü içerisinde yeni gelecek olan akıllı telefonların kod adlarının görüntülendiği iddia ediliyor. Yeni telefonların kod adlarının görüntülenmesiyle beraber Xiaomi’nin 13 yeni akıllı telefon hazırlığında olduğu da ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: MIUI 13 Çıkış Tarihi Belli Oldu mu?

Xiaomi’nin 13 Yeni akıllı Telefonu Nasıl Adlandırılacak?

Yeni akıllı telefonlar eminim iddialı modeller olacaktır. Şu an kod adı olarak görüldüğünü gördüğümüz akıllı telefonlar içerisinde bazı modellerin özelliklerinin gözüktüğünü de söyleyebiliriz. Tabii ki şu an için resmi açıklama gelmedi ama bu sızan bilgilere göre yeni telefonları değerlendirelim.

Önce şunu bir belirteyim ki şimdilik telefonlar için sadece kod adlarının gözüktüğü görülüyor. Seri isimleri ve diğer detaylar şu an için gözükmüş değil. Buna göre baktığımızda telefonların kod adları şöyle olacak;

Lepus: 50 MP değerinde bir kamerası olacak ve bu kameranın yanında ultra geniş açılı bir kamerada kullanılacak. Ayrıca ön kamera ekran altı olacak. Ekran yenileme hızı ise 90 Hz olarak gözüküyor.

Cygnus: 108 MP Samsung imzalı kamera kullanılmaya devam edecek. Ekran altı kamera bu modelde de olacak ve 90 Hz yenileme hızı aynen korunacak.

Divine: 64 MP ana kamerası olacak. Ultra çekim kameraları falan bu modelde de eşlik edecekl. Yine bu modelde de ekran altı kamera devam edecek. 90 Hz yenileme hızı da bu model için standartlar arasında.

Mercury: Biraz daha farklı bir seri olacak ve 12 MP ana kamerasının olduğunu göreceğiz. 5x telefoto lens ve 120 Hz ekran yenileme hızı da bu serinin önemli farklarından biri olacak.

Gyacinth: 108 MP ana kamerası olacak olan akıllı telefon 120 Hz yenileme hızının olduğunu da göreceğiz.

Özellikleri henüz gözükmeyen diğer kod adları.

Tüm bu kod adlarının ve telefonların doğrulanmadığını belirtmek isterim. Geliştiricilerin kodlar içerisinde buldukları telefon kod adları bunlar.