Xiaomi Telefonlarda İşinize Çok Yarayacak İki Gizli Uygulama

Xiaomi telefonlarda gizli kalmış iki uygulama ile karşınızdayız. Gizli kalmış bu uygulamalar telefon ayarları için bir hayli işinize yarayabilir.

Xiaomi telefonlarda gizli kalmış iki uygulama

Xiaomi akıllı telefonlarda özelleştirilmiş olan arayüz kullanılıyor. MIUI olarak bildiğimiz arayüz belli başlı özelleştirmeleri de içerisinde barındırmakta. Tabii ki arayüz üzerinde sunulan bazı özellikleri biliyoruz. Bu özellikle bildiğimiz, öne çıkan özellikler. Bilinen tüm bu özelliklerin dışında bir de bilinmeyen işlevsel özellikler var. İşte Xiaomi telefonlarda çok fazla bilinmeyen bu iki özellikten söz edeceğiz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonlarda Fotoğraf Boyutu Küçültme Nasıl Yapılır?

Xiaomi Telefonlarda Gizli Kalmış İki Özellik Uygulama (Uygulama)

Önce bu uygulama olayını anlatmak istiyorum. Neden uygulama diyoruz çünkü aslında iki özellik mini uygulamalar olarak gösterilmekte.

Biri CIT menüsünü gösteren mini bir ayar uygulaması biri ise ekranda belli bilgilerin gösterilmesini sağlayan mini bir uygulama ya da özellik. Bu kısma çok takılmamak gerekiyor. Biz geçelim iki gizli özelliğimize.

CIT, Xiaomi Telefonda Durum Kontrolü Yapmak için Temel Uygulama

POCO, Redmi ya da Mi modelleri fark etmeden tüm modellerde bulabileceğiniz mini uygulama, CIT menüsü olarak geçiyor.

Bu menü akıllı telefonunuzun herhangi bir donanım bileşeni için durum kontrolleri yapmanıza izin veriyor. Yakınlık sensörü kalibresi ya da renkler için düzenlemeler yapmaya kadar her ayarı bu kısımdan yapabiliyorsunuz. İşlevsel bir kısım olduğu kesin. Peki, CIT menüsüne ya da mini uygulamasına nasıl ulaşıyoruz?

Xiaomi Telefonda FPS ve Hz Değerlerini Ekranda Gösterme

İkinci gizli kalmış kısım ise ekran üzerinde bazı bilgileri göstermenize izin verecek. Xiaomi telefonda FPS ve Hz değerlerini ekranda gösterme ve sürekli değişen değerleri kontrol etmek için, Power Monitör mini uygulaması kullanılıyor. Telefonun içerisinde yer alan bu mini uygulamaya nasıl ulaşacağız?

Telefonun çözünürlük ve FPS değerleri gibi ekranda göstermek için, önce geliştirici seçeneklerini açmanız gerekiyor.  Sonrasında ise yapacaklarınız şöyle;

İşte Xiaomi telefonlarda gizli kalmış iki uygulama bu şekilde. İki uygulamada da ek bir değişiklik yapmanızı tavsiye etmeyiz.