Xiaomi Telefonlarda Fotoğraf Boyutu Küçültme Nasıl Yapılır?

Xiaomi telefonlarda fotoğraf boyutu küçültme için neler yapmak gerekiyor? Program kullanmadan bu işlem nasıl yapılır?

Xiaomi telefonlarda fotoğraf boyutu küçültme

Xiaomi telefonlarda fotoğraf boyutu küçültme işleminin nasıl yapılacağı artık daha fazla önem verilen konulardan birisi. Daha fazla önem veriliyor çünkü artık Xiaomi akıllı telefonların kameraları çok daha başarılı. Telefonların kameralarının yeteneği ne kadar artarsa, çekilen fotoğrafların ve videoların kapladığı alan da o kadar artış gösteriyor.

Daha fazla alan kullanan medya ögeleri ise telefonun hafızasının çok kısa bir süre içerisinde dolmasına neden oluyor. Peki hafızanızda çok yer kaplamayacak ama bir yandan da yüksek kaliteyi koruyacak multimedya ögeleri istemez misiniz? İşte Xiaomi bunu çözebilmek adına yeni bir formata geçiş yapmış durumda. Desteklenen akıllı telefonları kullanan için fotoğraf boyutlarını düşürmek çok kolay.

Bunu da Okuyun: Mobil Ödemelerde Kullanılabilen NFC Destekli Xiaomi Telefonlar

Xiaomi Telefonlarda Fotoğraf Boyutlarını Küçültme – HEIF Formatına Geçme

Xiaomi’nin belli modellere eklediği HEIF formatı, standart JPEG ve PNG formatlarına göre çok daha az alan harcıyor. Bu sayede akıllı telefonunuzun hafızası da yarı yarıya rahatlamış oluyor.

HEIF formatının tek kötü yanı ne derseniz ne yazık ki her akıllı telefonda yer almayan bir format olarak bilinmekte. Xiaomi sadece seçtiği modellere bu formatı eklemiş durumda.

Tabii ki daha çok amiral gemisi modellerinde gördüğümüz bir özellik. Fakat akıllı telefonunuzda söz konusu destek varsa o zaman yapacaklarınız çok basit. Sadece yeni formatı etkinleştirmeniz gerekiyor o kadar. Bunu yapmak için;

İşte yapacaklarınız sadece bu kadar. Bu özelliği etkinleştirdiğiniz zaman, çekilen fotoğrafların kapladığı alan yarı yarıya düşecektir.

Sadece Xiaomi telefonlarda fotoğraf boyutu küçültme gibi bir artı da yok. Ek olarak dediğimiz gibi görüntü kalitesinde de çok büyük bir kayıp yaşanmıyor. Sadece dikkat edilecek nokta telefonun bu özelliği destekliyor olması. Özelliği destekleyen telefonların sayısı da günden güne artış gösteriyor belirtelim.