Xiaomi Telefonda Arkaya Dokunarak Çalıştır İşlevi Nasıl Kullanılır?

Xiaomi telefonlarda arkaya dokunarak çalıştır özelliği nasıl kullanılır? Hangi işlevler için kullanım imkanı sunuluyor?

Xiaomi telefonda arkaya dokunarak çalıştır özelliği

iPhone akıllı telefonlarında sunulan bir özellik var. iOS 14 sonrasında gelen bu özellik, telefonun arka kapağını aktif bir hale getiriyor. Telefonun arka kapağına dokunarak belli başlı işlevleri yerine getirebiliyorsunuz. İşte bunlar el feneri açma ya da ekran görüntüsü alma gibi işlevler olabiliyor. Aynı özellik Xiaomi akıllı telefonlarda da var. Android 11 güncellemesi alan destekli Xiaomi telefonlarda arkaya dokunarak çalıştır özelliği kullanılabiliyor.

Telefonun arkasına dokunarak, iki tık ya da üç tık ile feneri açabiliyor, kontrol merkezini görüntüleyebiliyor ya da çok daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Peki bu arka kısma dokunarak çalıştırma özelliği nasıl aktif ediliyor?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Lite, AMOLED Ekran Sorunuyla Gündeme Gelmeye Başladı

Xiaomi Telefonda Arkaya Dokunarak Çalıştır Özelliğini Kullanmak

Baştan şunu bilmek gerekiyor ki her akıllı telefonda tabii ki bu özellik bulunmuyor. Bu özelliğin bulunduğu akıllı telefonlar donanımsal olarak ufak bir düzenleme istiyor. Mesela Mi 11 amiral gemisi modeli bu özelliği desteklemekte. Biz de anlatımı Mi 11 akıllı telefonu üzerine yapacağız. Ama dediğimiz gibi desteklenen diğer telefonlarda da işleyiş değişmiyor.

Arka kısma iki ya da üç kez dokunmakla hangi işlevlerin kullanılacağını seçmek için izleyeceğiniz yol şöyle olacak;

Bu ayarlamayı da yaptıktan sonra cihazın arka kısmına parmağınızla iki ya da üç kez seçiminize göre dokunarak işlevi yerine getirmeniz mümkün. Xiaomi telefonda arkaya dokunarak çalıştır özelliği için ayarlama bu kadar basit. Yeter ki telefonunuz bu özelliği destekliyor olsun.