Xiaomi, Samsung Galaxy S21 Benzeri Bir Telefon Geliştiriyor

Samsung Galaxy S21 benzeri bir akıllı telefon için patent alan Xiaomi, nasıl bir değişiklik düşünüyor? Beklenen telefon nasıl?

Samsung Galaxy S21 4

Samsung Galaxy S21 akıllı telefonlarında Samsung’un yapmış olduğu kamera düzenlemesi, tasarımın bir hayli değişmesine neden olmuştu. Telefonların arkasında geniş bir kamera alanı kullanılmıştı ve net olarak kamera alanı dikkat çekiyordu. Bu seriden sonra benzer bir tasarıma sahip bir telefonda Xiaomi’nin gündeminde gibi gözüküyor.

Xiaomi’nin yeni aldığı patent görsellerinde böyle bir tasarım yapısı dikkat çekmekte. Patent görsellerine göre toplamda 4 farklı tasarımda kamera alanı kullanılacak gibi duruyor.

Bunu da Okuyun: POCO F3 GT için Neler Biliyoruz? Çok İddialı Bir Telefon

Samsung Galaxy S21 Benzeri Xiaomi Modelleri Nasıl Gözükecek?

Birinci patent görseline baktığımda iki adet geniş lens ve iki adet küçük lens kullanılacağını anlıyorum. Burada geniş kameralardan birisi flaş ışığı görevi görebilir. Bir de teleskobik bir kamera olacak gibi duruyor. Samsung Galaxy S21 serisine benzeyen tasarım asıl olacak bu değil.

İkinci patent görsellerinde yer alan tasarım S21 modellerine çok benziyor. Üst üste sıralı olan 3 kamera ve bu kameranın da bir altında teleskobik bir kamera olacağını anlıyoruz. Kamera alanının ise aynı Samsung modellerine benzediğini söylemem gerekiyor. Ayrıca burada kamera yerleşimi de dikine bir şekilde yapılmış onu da ekleyelim.

Oldukça benzer bir kamera alanı kullanılmasına karşın kamera alanının içerisinde hangi kameralar bulunacağı yani kamera özelliklerinin neler olacağı ise net değil. Bunlar için çok çok erken çünkü henüz telefonlar patent aşamasında gözüküyor.

Patent aşamasında telefonların iptal edilmesi durumu yaşanabilir. Geliştirme süreci uzun sürüyor olabilir. Markanın gelecek planları farklı olabilir. Yani kesin olarak bu gördüğümüz telefonlar gelecek yorumu şimdilik yanlış bir yorum olur. Fakat kesin olan, Xiaomi çok iddialı olacak akıllı telefonlar geliştirmeye devam ediyor. Bundan sonra gelecek telefonlar daha da iddialı olacak gibi.