Xiaomi, MIUI Global Sürümde Yer Alan Hataları Düzenleyeceğini Açıkladı

Xiaomi, MIUI global sürümü için çalışmalara başladı. Hatalar giderilecek ve performans farkları ortadan kalkacak deniyor.

Xiaomi, MIUI

Xiaomi’nin yaptığı bir hata varsa o da MIUI arayüzünde küresel ve Çin sürümü farklılıklarına gidiyor olması. Marka arayüzünde başarılı ve kararı bir arayüz sunmayı da başarıyor. Fakat Çin sürümü her zaman için global sürümün üzerinde oluyor.

İki sürüm arasında fark olması gayet normal. Bunun nedeni Çin’de Google servislerinin kullanılmaması. Fakat Xiaomi sadece Google servisleri farkı ile gelmiyor. Bunun yanında iki sürüm arasında özellik farkları da ortaya çıkıyor. En son 12.5 serisinde yaşanan büyük fark bir hayli can sıktı.

Bunu da Okuyun: POCO X3 GT için Doğrulama! Global Redmi Note 10 Pro 5G Olacak

MIUI için Düzenleme Yolda

Çin sürüm 12.5 versiyonu çok daha donanımlı olarak gelirken, global sürümde ise önemli eksiklikler olması dikkat çekti. Önemli olan değişiklikler global sürümde olmadığı gibi, global sürümde bazı sistem sorunları da yaşandı.

Mesela Mi 10 modelinde kullanıcılar iki versiyon arasında kamera farkları olduğunu belirtiyor. Bu konuda imzalar toplanmış ve hatta topluluklarda konular açılmış durumda.

Konuya ilişkin bu kadar şikayet olması ve iki sürüm arasındaki farkın da giderek artmış olması da artık Xiaomi’yi de harekete geçirdi. Mi Community üzerinden konuya ilişkin paylaşımlar yapan yetkililer, bu konuda çalışmalara başladıklarını belirtti.

Global sürümde yaşanan tüm sorunları çözmek adına çalışmalara başlayan Xiaomi geliştiricileri, konuya ilişkin kullanıcılardan da destek istediğini duyurdu. Kullanıcıların yaşadıkları sorunları belirtmesini isteyen marka, bunlara ilişkin araştırmalarına devam edeceklerini belirterek iki sürüm arasındaki farkın ortadan kalkacağını da işaret etmiş oldu.

Bu global sürüm için çok iyi bir haber. Çünkü global sürüm birçok konuda geri planda. Performans olarak geri planda, bazı yenilikler için de geri planda. Aradaki sorunun çözülmesi ve global sürümün de öne çıkarılması bizim için önemli. Çünkü bu sürümde yaşanan sorunlar ve hatalar direkt olarak bizi de etkilemekte.