Xiaomi Mi TV 6 için Her Detay Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi TV 6 modelinin tanıtım öncesi özellikleri gözüktü. Çok iddialı olacak akıllı TV modeli için neler biliyoruz? İşte bildiklerimiz.

Xiaomi Mi TV 6 2

Xiaomi Mi TV 6, akıllı TV serisi Xiaomi markasının yeni amiral gemisi akıllı TV modellerinden biri olacak. Amiral gemisi TV serisi olması nedeniyle zaten belli başlı özelliklerde fark yaratan modelin, nasıl detaylara sahip olacağı netlik kazandı.

Yarın tanıtılması beklenen seri için ortaya çıkan teknik detaylar ise gerçekten iddialı bir televizyonla karşı karşıya olacağımızın kanıtı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi TV Webcam Duyuruldu! Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi TV 6 Özellikleri Neler?

Bir kere televizyonu akıllı hale getirecek olan çok fazla detay var. İsterseniz yüz tanıma özelliğini kullanarak size özel içeriklere ulaşmanıza izin veren TV, OLED panel olacak. Dolby Vision IQ özellikli 4K panelle, Hem HDR10+ hem de HDR10 desteğiyle gelecek. Aynı zamanda HLG desteğini de göreceğiz.

100W’lık bir ses sistemini de beraberinde getirecek olan televizyon, üzerinde dahili bir kameraya da sahip olacak. Televizyonun üst kısmında yer alan kameralar yüz tanıma sistemine uyumlu olan kameralar ve yapay zekaya sahip kameralar olacak. Kameralar diyoruz çünkü burada 48 MP ana kamera olmak üzere çift kamera yer alacak.

Wi-Fi 6 destekli olması ve AMD freeSync Premium teknolojisini de desteklemesi beklenen Xiaomi Mi TV 6 modeli için tanıtım ise 28 Haziran’da olacak.

Açıkçası fiyat açısından çok yüksek bir fiyat aralığı bekleniyor. Sonuçta pro sınıf bir PC olacak. Akıllı telefonlarla değerlendirildiği zaman tam bir amiral gemisi cihaz yorumunu yapabiliriz. Amiral gemisi özellikleriyle fark yaratacağı söylenen serinin, hangi ülkelerde satışının olacağı ise bilinmiyor.

Global olarak bir satış planlanıyorsa eğer Xiaomi Mi TV 6 küresel pazarda da çok başarı elde eder gibi duruyor. En azından rakiplerine karşı ciddi bir seri olarak boy gösterebilir.