Xiaomi Mi Pad 5 için Avrupa Yolu Açıldı

Xiaomi Mi Pad 5 tablet modeli için Avrupa kapıları açılmaya başladı. Xiaomi Mi Pad 5 nasıl bir tablet?

Xiaomi Mi Pad 5 2 e1623628202774

Xiaomi Mi Pad 5, iPad Pro seviyesinde bir tablet modeli olacak. Bu zamana kadar gördüğümüz her özellikte yeni tablet serisinin çok iddialı olduğunu anladık. Zaten Xiaomi yöneticilerinden de iPad Pro seviyesinde bir tablet modelinin geleceğinin tüyoları paylaşıldı. Her açıdan iddiasını konuşturacak olan tablet hakkında iyi haberler de gelmeye başladı.

Bu sefer iyi haber bizler için çünkü söz konusu tablet modelinin Avrupa’da satışa çıkması konusunda yeni gelişmeler var. Tabletin Avrupa pazarında satışa çıkması demek ülkemizde de satışa çıkması demek. Bunu belirtip gelişmelere geçiyoruz.

Bunu da Okuyun: Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Pad 5 Avrupa için Sertifika Aldı

Son gelen bilgilere göre yeni tablet modeli Avrasya Ekonomik Komisyonu tarafından da onaylandı. Bu demek oluyor ki tablet Avrupa pazarında da satışa sunulacak. Bunun için gerekli olan sertifikaların da alındığını belirtelim. Hatta alınan sertifikalar üzerinde model numarası konusunda da bilgiler var.

Buna göre yeni tablet modelinin model numarası 21051182G olarak geçecek. Bu model numarasında 11 Haziran tarihinde onayını da aldığı ortaya çıkan tablet, artık sona geldi demek.

Aslında biz tanıtımı çok daha önce bekliyorduk. Tek bir tablet değil seride 3 tabletin yer alacağını da duymuştuk. Bunlardan birisinin içerisinde MediaTek Dimensity 1200 işlemcisi, birinin içerisinde de Snapdragon 870 işlemcisi yer alacağı yine bilinen detaylar arasındaydı.

Şimdi şunu öğrenmiş olduk ki 3 modelde Avrupa satışlarında yer alacak. Özel bir MIUI sürümü, klavye ve akıllı kalem destekleri gibi desteklerle beraber öne çıkacak olan yeni tabletlerin fiyat konusunda ise iPad Pro modelinin çok gerisinde olması söz konusu olabilir.

Zaten bu ihtimallerde Xiaomi Mi Pad 5 serisinin bir anda gözde tablet modellerinden biri olacağını işaret ediyor. Şimdiye kadar tanıtılması gereken tabletin hala tanıtımı için de tarih belli değil.