Xiaomi Mi 9 SE için MIUI 12.5 Sonunda Geldi

Xiaomi Mi 9 SE akıllı telefon modeli için beklenen MIUI 12.5 sürümü yayınlandı. Global olarak gelen güncellemenin detayları.

Xiaomi Mi 9 SE

Güncelleme furyası bir kere başladı. Artık Apple kadar olmasa da Xiaomi de anlık güncelleme haberleri ile gündeme gelecek. Tabii ki iPhone gibi tek bir seri olmadığı için Apple kadar olmasa da dedik ama bir yandan da Xiaomi ardı ardına güncelleme haberlerini patlatıyor. Markanın güncellemelerini sunduğu modellere bir yenisi daha eklenmiş durumda. Bu model Xiaomi Mi 9 SE akıllı telefonu oldu.

Sevindiren kısım şurası ki güncelleme global sürüm için yayına açıldı. Yani bu şu demek oluyor ki Avrupa’da kullanılan tüm cihazlara bu güncelleme sunulmuş olacak. Ayrıca dağıtımın da hızlı olacağı bilgisi var. En azından bu model için global dağıtım da hızla tamamlanacak deniyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11i için MIUI 12.5 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Mi 9 SE için MIUI 12.5

Telefon kutudan çıktığı zaman, Android 9 tabanında gelen MIUI 10 ile çıkış yapmıştı. Buraya dikkat etmek lazım çünkü telefon 2,5 büyük güncelleme almış oldu. Bu süreçte önce söz konusu akıllı telefonun MIUI 11 arayüzüne yükseldiğini gördük. MIUI 11 arayüzünden sonra ise 12 sürümü alındı.

Tabii ki bu süreçte Android güncellemeleri de geldi. Şimdi ise akıllı telefon MIUI 12.5 sürümünü de almış oldu. Güncellemenin yine Android sürümü için bir güncelleme getirdiği kesin ama telefon Android 12 alacak mı orası net değil.

Şu an çoğu Xiaomi modeli için Android 12 durumu net değil. Söz konusu akıllı telefonların güncellemesinin tamamlanması zamanına gelince, güncelleme global olarak birkaç hafta içerisinde tamamlanacak. Süre çok uzun tutulmayacak.

Zaten ilk baştan beridir söylenen sürelerin çok uzun tutulmayacağız. Xiaomi Mi 9 SE ise globalde çok satan bir model olduğu için bu model için biraz daha hızlı olunacağı söylendi.