Xiaomi Mi 8 Serisi için Beklenen MIUI 12.5 Açıklaması Geldi

Xiaomi Mi 8 serisi için uzun süredir beklediğimiz MIUI 12.5 güncellemesi kesinleşti. Güncelleme detayları neler?

Xiaomi Mi 8

Mi 11 akıllı telefonlarının tanıtımı sırasında gelen MIUI 12.5 sürümü hızlandı. İkinci parti cihazlara da güncelleme ulaşmaya başlar oldu. Fakat bazı amiral gemisi modeller için adeta belirsiz bir durum yaşandı. Bunlardan birisi de Xiaomi Mi 8 serisi akıllı telefonlar.

Aslında bu seri MIUI 12 sürümünü de birazcık geç almıştı. MIUI 12.5 için de aynı şey geçerli olur mu acaba derken sonunda açıklama geldi. Güncelleme bekleyenler için iyi haberler verilmiş oldu.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Yepyeni Bir Güvenlik Bölümü Getiriyor

Xiaomi Mi 8 için MIUI 12.5 Güncellemesi Hazır

Xiaomi Mobil Sistem Yazılım Direktörü Zhang Guoquan bu konuda gelen soruları cevapladı. Xiaomi Mi 8 gerçekten MIUI 12.5 sürümünü ne zaman alacak sorusuna başarılı yöneticinin verdiği cevap ise güncelleme hazır cevabı oldu.

Evet güncelleme bu seri için hazırlanmış durumda. Mi 8 temel modelinin dışında Mi 8 Pro akıllı telefonları için de güncellemenin hazır olduğu söylendi. İki model için de güncellemenin bu yakınlarda dağıtıma çıkacağı konusunda da bilgi verildi.

Testleri tamamlanan güncellemenin bir başka artısı daha var. Şöyle ki söz konusu güncelleme, Snapdragon 845 serisi işlemcilerle de uyumlu hale getirilmiş oldu. Bu da Mi 8 serisi dışında yakın zamanda güncellemeyi alan başka cihazlar da olacağı anlamına geliyor.

Snapdragon 845’li Mi Mıx 3 modeli, ve Snapdragon 845 işlemcili Mi Mix 2S modelleri için de güncellemenin çok kısa bir süre içerisinde dağıtımının tamamlanacağı söyleniyor. Ama burada en iyi haber şu oldu ki Xiaomi Mi 8 akıllı telefon serisi artık güncelleme almaya başlayacak. Ekstra olarak bir gecikme durumu yaşanmayacak. Global dağıtımın ne zaman biteceği ise şimdilik soru işaretlerinden biri.