Xiaomi Mi 8 Lite Beklenen Güncellemeyi Aldı

Xiaomi Mi 8 Lite için güncellemenin geldiği ortaya çıktı. Şimdilik sınırlı olan güncellemenin detayları neler?

Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi Mi 8 serisi güncellemeleri biraz daha geç alıyor. Söz konusu akıllı telefon serisi için MIUI 12 güncellemeleri de hemen gelmemişti. Fakat MIUI 12.5 için işler biraz daha hızlı ilerlemeye başladı. Bu sürüm daha fazla cihaza daha hızlı bir şekilde sunulmaya başladı. Bu cihazlardan birisi de Xiaomi Mi 8 Lite modeli oldu. Belki bir tık daha geç gelir denilen güncelleme için ilk sürümün yayınlandığı ortaya çıktı.

Xiaomi Mi 8 Lite güncellemesi ile beraber telefonun sürümü de değişti arayüzü de değişti. Yeni güncellemenin detaylarından da konuşalım bakalım nasıl detaylar var?

Bunu da Okuyun: Xiaomi’nin 13 Yeni Telefonu Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12.5 Sürümü Geldi

Önce şunu ekleyebiliriz ki bu sürüm diğer global güncellemelerden biraz daha farklı. Çünkü bu sefer global sürüm güncellemesi yayınlanmadı. Bu kez gelen güncelleme Çin için yayınlanan güncelleme oldu. Zaten genelde Mi 8 modelleri ilk olarak Çin genelinde güncelleme alıyor.

Çin’de yayınlanan güncelleme ile beraber telefonlardaki sürüm numarası da V12.5.1.0.QDTCNXM olarak değişiyor. Çin sürümü olduğunu da bu sürüm numarasından anladığımız güncellemenin, boyutu konusunda da detaylar belli.

Güncelleme Çin sürümü olduğu için boyutu da düşük. OTA üzerinden sunulan ve Android 10 serisini temel alan MIUI 12.5 sürümünün boyutu ise 516 MB civarlarında. 516 MB gibi bir düşük boyuta yer veriliyor olması da avantaj. Burada global sürümde boyutun biraz daha artabileceğini de ekleyelim.

Global sürümde Google servisleri ve Google servisleri için geçerli olan düzenlemeler de yer alıyor. Bu şekilde boyut biraz daha yüksek olmuş oluyor. Serinin diğer modelleri gibi Xiaomi Mi 8 Lite modeli için de global güncellemenin kısa süre içerisinde gelmesini bekliyoruz. Global sürüm geldiğinde bir daha değerlendirme yapacağız.