Xiaomi Mi 11i için MIUI 12.5 Güncellemesi Geldi

Xiaomi Mi 11i için MIUI 12.5 sürümü yayınlanmaya başladı. Güncellemenin sürümü ne? Boyutu nasıl?

Xiaomi Mi 11i

Global MIUI güncellemeleri tam gaz devam ediyor. Amiral gemisi ve bu amiral gemisi modellerin Lite versiyonları güncellemeleri alan ilk akıllı telefonlar oldu. Mi serisi dışında diğer seriler için de güncelleme hızla yayılmaya devam ediyor. POCO ve Redmi modelleri derken şimdi ise güncelleme Xiaomi Mi 11i akıllı telefonu için yayınlandı.

Yine global olarak gelen güncelleme akıllı telefonu bir hayli geliştirmiş oldu. Güvenlik güncellemelerinin de dahil edildiği güncellemenin sürüm notlarına ve güncellemenin kapasitelerine daha yakından bakalım.

Bunu da Okuyun: MIUI Güncellemesiyle Fotoğraf Düzenleme Özellikleri Değişti

Xiaomi Mi 11i için MIUI 12.5 Güncellemesi ve Detaylar

Yeni akıllı telefon için yayınlanan güncelleme sürümü V12.5.2.0.RKKEUXM olarak değiştirdi. OTA üzerinden yayını yapılan güncellemenin boyutuna gelince, güvenlik yamalarının sunulmasına rağmen boyut 596 MB seviyesinde tutulmuş.

Açıkçası diğer modellere gelen güncellemeler 1 GB üzerinde alan kullanmıştı. Böyle değerlendirildiği zaman, söz konusu sürümde de aynı durumun geçerli olacağını beklemiştik ama dediğimi gibi boyut daha düşük kalmış durumda.

Global olarak Xiaomi Mi 11i akıllı telefonu da böylelikle güncelleme almış oldu. Telefonun hemen sonrasında global olarak güncellemeleri tamamlanacağı söylenen modeller ise Mi 10 serisi modeller olarak gösteriliyor.

Haziran ayı içerisinde Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10 Pro ve Mi 10 akıllı telefonlarının MIUI 12.5 güncellemesini alacağı söyleniyor. Global olarak bu serinin güncellemelerinin tamamlanması önemli. Haziran ayında bu modeller ve diğer birkaç serinin güncellemeleri tamamlanırken, Temmuz ayında ise ikinci partiye geçiş yapılacağı bilgisi var.

Temmuz ayında güncelleme alacağı söylenen akıllı telefonları zaten paylaşmıştık. Bu telefonların tamamı için güncelleme Temmuz ayında tamamlanacak mı orası kesin değil. Onun için biraz daha beklememiz gerekiyor.