Xiaomi Mi 11 Lite, AMOLED Ekran Sorunuyla Gündeme Gelmeye Başladı

Xiaomi Mi 11 Lite modelinde yaşandığı iddia edilen AMOLED ekran sorunu gündemde. Sorun hangi telefonları etkiledi.

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite, sevilen ve başarılı bulunan bir akıllı telefon modeli. Ülkemizde de 1 ay kadar önce satışa çıkan akıllı telefon son güncellemeleri de almaya başladı. Telefon hakkında yorumlar iyi ve güncelleme konusunda da her şey iyi giderken, son dönemde forumlarda ilginç bir iddia günceme gelmeye başladı.

Uzun süre söz konusu akıllı telefon modelini kullanan kullanıcılar, yeni akıllı telefonlarda bazı ekran sorunlarının yaşandığını iddia etti. Hatta durum iddiadan da biraz çıkmaya başladı. Öyle ki reddit gibi platformlar üzerinden söz konusu akıllı telefonların ekran sorunu yaşadığına ilişkin paylaşımlar gelmeye başladı.

Bunu da Okuyun: İki Önemli Model için MIUI 12.5 Güncellemesi Yayında

Xiaomi Mi 11 Lite, Ekran Sorunu mu Yaşıyor?

Yaşandığı iddia edilen sorun, ekran kısmında. Ekran kısmında yer alan soruna göre telefonun ekranında hem siyah hem de yeşil lekeler oluşuyor.

Ekranda oluşan bu lekeler görüntüleme kısmında da direkt olarak göze çarpıyor. Telefonun ekranı kapatıldığı zaman da yine bu yeşil lekeleri görüyorsunuz. İddialarda yer alan ve reddit üzerinden de görselleri paylaşılan sorun için resmi bir açıklama yok.

Yaşanan bu sıkıntının yazılımsal bir sıkıntı olduğu düşünülüyor ama dediğimiz gibi iddiaları doğrulayacak olan herhangi bir açıklama yapılmadı. Sorun yazılımsal olsa bile önce Xiaomi’nin sorunu kabul etmesi ve ona göre açıklama yapması lazım. Belki de ufak bir düzenleme ile beraber bu sıkıntı giderilebilir.

Şu an için Xiaomi Mi 11 Lite modelinde yaşandığı iddia edilen sıkıntıyı başka AMOLED modellerinde de yaşadığı iddia edilen Xiaomi kullanıcıları var. Yani belki de yeni gelen güncellemelerde bu şekilde bir durum ortaya çıkmıştır. Bunu söyleyecek olan Xiaomi olacak. İddialara karşı cevap gelecek olursa, paylaşacağız.