Xiaomi Mi 11 Lite 5G için MIUI 12.5 Yayında

Xiaomi Mi 11 Lite 5G akıllı telefon modelinde MIUI 12.5 güncellemesinin dağıtımı başladı. Yeni sürüm ne zaman tamamlanacak?

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Mi 9 SE akıllı telefonları için MIUI 12.5 gelir gelmez bir model için daha güncelleme yapılacağı duyurulmuştu. İlk etapta güncelleme alacak olan bu akıllı telefonun hangisi olacağı konusunda açıklama yapılmadı ama çok kısa sonra bu telefonun Xiaomi Mi 11 Lite 5G olduğunu anladık.

Yeni akıllı telefonlardan biri olan seri için gelen güncellemenin global sürüm güncellemesi olduğunu da ekleyelim. Yani Çin sınırlarında kalan güncelleme durumu söz konusu değil. Global olarak yayınlanan bir güncelleme durumu var.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9 SE için MIUI 12.5 Sonunda Geldi

Xiaomi Mi 11 Lite 5G Güncellemesinin Tüm Detayları

Global olarak yayınlanan güncelleme, ülkemizdeki cihazlara da ulaşacak. Yeni güncelleme sonrasında ise akıllı telefonların sürüm numarasının nasıl değişeceği ortaya çıktı.

Güncelleme sonrasında Xiaomi Mi 11 Lite 5G akıllı telefon modelindeki sürüm numarası V12.5.1.0.RKIEUXM olarak değişiyor. Güncellemenin yayınlandığı akıllı telefon, yeni sürümü OTA üzerinden alıyor.

Güncelleme boyutu ise diğer modellerde olduğu gibi 585 MB civarında olarak açıklandı. Birkaç modelde daha güncelleme boyutu 585 MB civarında tutulmuştu. Buradan anladığımız güncellemeler, birkaç cihaz için aynı dosya boyutu ile geliyor. Telefonlara güvenlik yamaları da eklenmiş oluyor ama dediğimiz gibi demek ki güvenlik yamaları da aynı güvenlik yamaları.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G için yayınlanan güncelleme her ne kadar global sürüm olsa da yani son sürüm olsa da tüm dağıtım hemen bitmeyecektir. Ülkeler ve cihazların seri numarasına göre güncelleme dağıtımı biraz zaman alabiliyor. Ülkemizde satılan modellerde de güncelleme geleceği kesin. Fakat bu dağıtım süreci ne kadar sürede tamamlanacak bunu elbette bilmiyoruz.

MIUI 12.5 güncellemesinin bundan sonraki durağı hangi akıllı telefon olacak işte orasını bilemiyoruz. Mi 11 serisi de güncellemeleri tamamlamaya başladı. Artık orta segment modellerin zamanı geldi demek.