Xiaomi Mi 11 Lite 4G Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Mi 11 Lite akıllı telefonu için MIUI 12.5 güncellemesi dağıtıma başladı. Güncelleme global olarak geliyor.

Xiaomi Mi 11 Lite 4G

Xiaomi’nin son akıllı telefonlarından biri olan Xiaomi Mi 11 Lite modeli, geçtiğimiz günlerde bir güncelleme almıştı. Bu güncelleme akıllı telefonun 5G modeli için yayınlanmıştı ve global olarak bir güncelleme söz konusu olmuştu. Amiral gemisi serisinin uygun fiyatlı modeli için bir güncelleme daha yayınlandı. Bu kez de Xiaomi Mi 11 Lite 4G güncellemesi geldi.

Bu sefer 4G modeli için güncelleme yayınlanırken, seri toplu olarak MIUI 12.5 güncellemesine de yükselmiş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi TV Webcam Duyuruldu! Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi 11 Lite 4G için MIUI 12.5 Sürümü Geldi

Yeni güncelleme global ROM olarak yayınlandı. Global güncelleme demek, tüm cihazlara güncelleme ulaşacak demek. Tabii ki güncelleme diğer akıllı telefon modelinde olduğu gibi yani 5G modelinde olduğu gibi Android 11 sürümü üzerinden geliyor.

Zaten telefonların bu konuda daha önce güncelleme aldığını gördük. MIUI 12.5 güncellemesinin yayınlanmasından sonra akıllı telefonda sürüm numarasının da değiştiğini zaten biliyoruz. Güncellemenin gelmesiyle beraber telefonun sürüm numarası da V12.5.3.0.RKQMIXM olarak değişmiş oldu.

Sürüm numarasını bu şekilde değiştiren ve akıllı telefonun Android 11 üzerinden yeni arayüze yükselmesini sağlayan güncellemenin boyutu ise 905 MB gibi bir boyutta.

Yine boyut için de çok yüksek diyemeyiz. Zaten MIUI 12.5 sürümlerinde gelen güncellemeler 800-900 MB arasında oluyor. Genelde güncellemelerin bu seviyede olduğunu görüyoruz. Bunun dışında eğer güncelleme Android tabanlı da bir güncelleme, bir yenileme getiriyorsa o zaman boyutta artmış oluyor.

Ek olarak güvenlik yamalarının da gelmesi yine boyutun artmasına neden oluyor. Fakat Xiaomi Mi 11 Lite 4G akıllı telefonları için böyle bir durum söz konusu değil. Sadece MIUI 12.5 sürümü geldiğini görmekteyiz.