Xiaomi Mi 10 için Global Olarak MIUI 12.5 Yayınlandı

Xiaomi Mi 10 için beklediğimiz global MIUI 12.5 güncellemesi sonunda yayına açıldı. Güncelleme bize neler getiriyor?

Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi 10, çok yakın bir zamana kadar en güncel amiral gemisi akıllı telefon modeliydi. Xiaomi söz konusu akıllı telefonu Mi 11 modeli ile güncelledi. Fakat tabii ki hala akıllı telefon en popüler modeller arasında geliyor. Bunun yanında güncelleme desteği de uzun bir süre daha devam edecek. İşte size kanıt diyorum ve haberi veriyorum. Söz konusu akıllı telefon modeli MIUI 12.5 güncellemesine kavuşmuş durumda.

Güncellemenin detayları ve dağıtımı konusunda bilgilere geçeceğim ama önce şunu söylemek istiyorum ki bu güncelleme ile beraber global olarak yayın yapılmış oldu. Yani sadece Çin kullanıcıları güncelleme almayacak.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 5G Rekorla Başladı!

Xiaomi Mi 10 için MIUI 12.5 Müjdesi

Güncelleme global olarak dağıtıma çıkmış durumda. Tüm global yenilikleri de modele eklenmiş oldu. Söz konusu güncelleme sonrasında telefonun arayüz sürümü ise V12.5.1.0.RJBMIXM olarak değişiyor.

Bahsettiğimiz gibi MIUI 12.5 yenilikleri dışında çok fazla bir değişim yok. Sadece güncellemenin beraberinde güvenlik yamalarını da getirdiği açıklandı. Güvenlik yamalarının yayınlanması, telefonun Android açıkları için de koruma altında olduğunu gösteriyor.

Güncelleme için söyleyebileceğimiz son şey şu ki bu güncelleme yeni dağıtıma çıkmış bir güncelleme. Evet global olarak yayınlandı ama önce pilot kullanıcı denilen kullanıcı grubuna yayın açıldı.

Bir süre daha sınırlı kullanıcı ile denemeler yapılacak gibi. Çünkü seri amiral gemisi serisi. Her hangi bir hatanın ortaya çıkması, Xiaomi için yıkıcı bir hata olabilir. Bu nedenle yavaş yavaş dağıtımı tamamlanacak olan bir güncelleme.

Muhtemelen tüm dağıtımın sonlanması, yani tamamen yayılması 2-4 hafta arasını bulacak. Ülkemizde satılan cihazlar için aynı şey geçerli. Bir fark söz konusu değil.